Φωτιά στην Αττική: Με 20 συνεργεία μηχανικών οι αυτοψίες στις πυρόπληκτες περιοχές - Στόχος να ανοίξει η πλατφόρμα αρωγής «το συντομότερο δυνατόν»

Σήμερα τα συνεργεία έχουν ξεκινήσει από το πρωί σε περιοχές των Δήμων Μαραθώνα, Πεντέλης, Παλλήνης και Ραφήνας – Πικερμίου

Με 20 κλιμάκια εξειδικευμένων στις καταστροφές μηχανικών έχυν ξεκίνησει οι αυτοψίες στις πυρόπληκτες περιοχές από τη φωτιά στην Αττική με κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Τα κλιμάκια είναι στο πεδίο από τη Δευτέρα και πραγματοποιούν αυτοψίες στα κτίρια με ζημιές από τη φωτιά στην Αττική.

Οι μηχανικοί ξεκίνησαν από τον δήμο Μεγαραίων και σήμερα, Τρίτη, έχουν ξεκινήσει από το πρωί σε περιοχές των Δήμων Μαραθώνα, Πεντέλης, Παλλήνης και Ραφήνας – Πικερμίου, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και συνεννόησης με τους Δήμους.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Κρατικής Αρωγής, Π. Καμπούρης, «υπάρχουν σπίτια με ζημιές, έχουμε και ολικά κατεστραμμένα. Ο κόσμος είναι ψύχραιμος, εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε, οι μηχανικοί είναι εξειδικευμένοι με εμπειρία στις καταστροφές».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η πλατφόρμα arogi.gov (σ.σ. για την εφαρμογή των 14 μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση) εκτιμώ ότι θα ανοίξει το συντιμότερο δυνατόν μετά από τεχνικά ζητήματα, θα ανοίξει άμεσα. Είμαστε ήδη σε επαφή με πολίτες και δήμους για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί».



Δείτε φωτογραφίες από τις αυτοψίες των συνεργείων


Ειδήσεις σήμερα:

Οικογένεια Τσιτσιπά: Γιατί ο Στέφανος βρίζει δημόσια τους γονείς του

14 μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους από τη φωτιά στην Αττική - Διυπουργική σύσκεψη το απόγευμα υπό τον Μητσοτάκη

Η άτυχη γυναίκα στο Πάτημα Χαλανδρίου έμεινε στη δουλειά της για να συμπληρώσει μεροκάματα και την πρόλαβε η φωτιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr