Φωτιά στην Αττική: Βίντεο από ψηλά με τις καμμένες εκτάσεις - «Σώθηκαν οικισμοί και σπίτια»

Φωτιά στην Αττική: Βίντεο από ψηλά με τις καμμένες εκτάσεις - «Σώθηκαν οικισμοί και σπίτια»

Δεν έχουμε μέτωπο πυρκαγιάς αλλά οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις - Οι ήρωες δεν φοράνε κάπες, γράφει βίντεο στο TikTok που δείχνει το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς

video
Νέο βίντεο δημοσιεύτηκε στα social το οποίο αποτυπώνει τις καμμένες εκτάσεις στην Αττική από τη φωτιά που κατέστρεψε τουλάχιστον 100.000 στρέμματα.

Όπως επισημαίνει το Forecast Weather Greece, το βίντεο είναι σημερινό. Όπως φαίνεται στο βίντεο, «έχουν σωθεί ολόκληροι οικισμοί και σπίτια που η φωτιά πέρασε από μέσα».

Δείτε βίντεο:

❗️Συγκλονιστικό βίντεο σήμερα το πρωί από την πυρκαγιά στην Αττική η οποία έκαψε 100.000 στρέμματα. Υπεράνθρωπες προσπάθειες από εννέα άρια μέσα να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο σήμερα το πρωί ❗️Βίντεο Σήμερα Ώρα 9:44 (13 Αυγούστου) μια μέρα μετά τη μεγάλη φωτιά, ❗️3:45 μετά την Ανατολή η φωτιά έχει σβήσει, υπάρχουν μονο 2 μικρές εστίες, υπό απόλυτου ελέγχου. 🙏Όπως φαίνεται στα βίντεο έχουν σωθεί ολόκληροι οικισμοί και σπίτια που η φωτιά πέρασε από μέσα. 🔥Ήδη επιχειρούν πάνω από 12 εναέρια μέσα. Η αναφορά αυτή έχει γίνει 10 η ώρα το πρωί σήμερα 🙏Ένα μπράβο σε όλους επίγειους, εναέριους die ανθρώπους Εθελοντές και πυροσβέστες που είναι πάντα εκεί για όλους Βίντεο : Sakis Gabriel

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, August 13, 2024

Κλείσιμο
Χθεσινό βίντεο ανέβηκε επίσης, στο TikTok στον λογαριασμό «airfirefighters_gr» γράφοντας «οι ήρωες δεν φοράνε κάπες», δείχνοντας το πύρινο μέτωπο στον Βαρνάβα που ξέσπασε την Κυριακή 11/8 και τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να σβήσουν τις φλόγες.



Υπενθυμίζεται ότι πλέον δεν έχουμε μέτωπο πυρκαγιάς αλλά οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις. Ο αριθμός των κρατών που έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας έχει διευρυνθεί.

Εκτός από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τσεχία, στο αίτημα ανταποκρίθηκαν ακόμη 3 χώρες που θα διαθέσουν δυνάμεις και συγκεκριμένα:

-η Σερβία ένα ελικόπτερο καθώς και 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα,
-η Ρουμανία 44 πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα και
-η Τουρκία δύο αεροσκάφη.

Ειδήσεις σήμερα:

O Τραμπ «έθαψε» στον Μασκ την Κάμαλα Χάρις αλλά είπε ότι είναι όμορφη και ότι του θυμίζει τη... Μελάνια

Γ..ώ τον καρκίνο - Οι παίκτες της Κάλμαρ AIK FK ξύρισαν τα κεφάλια τους για τον αρχηγό τους - Δείτε βίντεο

Βίντεο: Είπε «είστε ηλίθιοι» για την απαγόρευση του Instagram από τον Ερντογάν και τη συνέλαβαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης