Χαλκιδική: Πώς έγινε η τραγωδία σε κατασκήνωση - Δεν έβρισκαν το κοριτσάκι στην καταμέτρηση των παιδιών

Χαλκιδική: Πώς έγινε η τραγωδία σε κατασκήνωση - Δεν έβρισκαν το κοριτσάκι στην καταμέτρηση των παιδιών

Το οκτάχρονο κορίτσι διακομίσθηκε διασωληνωμένο στο ΑΧΕΠΑ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του 

pool-arthrou
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις συνθήκες της τραγωδίας με την 8χρονη σε πισίνα κατασκήνωσης της Χαλκιδικής.

Τα παιδιά βγήκαν από την πισίνα, η οποία διαθέτει ναυαγοσώστη, πήγαν για φαγητό και όταν επέστρεψαν στις σκηνές για μεσημεριανή κατάκλιση, έγινε καταμέτρηση. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει την καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια.

Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 15.30 από το ΕΚΑΒ, που είχε ήδη σπεύσει στην κατασκήνωση με δύο ασθενοφόρα και συνοδεία γιατρού. 

Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας που ήταν υπεύθυνη στο σπιτάκι όπου διέμενε το οκτάχρονο κορίτσι. Η 19χρονη συνελήφθη με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του. Πιθανότατα αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ στο κάδρο παραμένουν ο ναυαγοσώστης και ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης με τις καταθέσεις να συνεχίζονται για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το παιδάκι στην πισίνα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανείπωτη τραγωδία στη Χαλκιδική: Εντοπίστηκε νεκρή 8χρονη σε πισίνα κατασκήνωσης

Η δικογραφία για τον φαρμακοποιό από την Αρτέμιδα: Ανέβασε revenge porn με τη σύζυγό του και μετά προσπάθησε να τη σκοτώσει

Τσιτσιπάς: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο Σινσινάτι με την μητέρα και την σύντροφό του - Απουσίαζε ο πατέρας του - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης