Και ανήλικοι ανάμεσα στους Ρομά που συνελήφθησαν για το άγριο ξύλο σε πλοίο από Τήνο - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Και ανήλικοι ανάμεσα στους Ρομά που συνελήφθησαν για το άγριο ξύλο σε πλοίο από Τήνο - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Οι ανήλικοι αφέθησαν ελεύθεροι - Οι υπόλοιποι 11 θα οδηγηθούν μετά τις 3 στον εισαγγελέα για παρακώλυση συγκοινωνιών

kavgas-ploio-arthroy
Στον εισαγγελέα της Σύρου αναμένεται να οδηγηθούν μετά τις 3 το μεσημέρι οι 11 από τους επιβάτες, που συνελήφθησαν και κρατούνται στο λιμεναρχείο της Τήνου, μετά το χθεσινό έντονο επεισόδιο που προηγήθηκε μεταξύ τους στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Super Express» που εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό τη Ραφήνα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό στο λιμεναρχείο προσήχθησαν συνολικά 14 άτομα επιβάτες του πλοίου, εκ των οποίων οι 11 ήταν Ρομά. Οι τρεις από τους συλληφθέντες ήταν ανήλικοι και αφέθησαν ελεύθερα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 292 του ποινικού κώδικα που αφορά την παρακώλυση συγκοινωνιών.

Το βίντεο-ντοκουμέντο

Την ένταση της συμπλοκής στο πλοίο από Τήνο προς Ραφήνα που είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν τελικά 14 συλλήψεις αποτυπώνουν δύο βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τη στιγμή της συμπλοκής η οποία ανάγκασε τον καπετάνιο του Super Express της Golden Star Ferries με 717 επιβάτες που μόλις είχε λύσει κάβους από την Τήνο με προορισμό τη Ραφήνα να επιστρέψει στο λιμάνι της Τήνου. Η ένταση ξεκίνησε όταν ένας από τους επιβάτες ζήτησε από μία ομάδα Ρομά να κάνουν ησυχία, μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες κάποιος από τους εμπλεκόμενους φέρεται να έβγαλε και όπλο.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή της συμπλοκής:


Το χρονικό της υπόθεσης


Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά την αναχώρηση του πλοίου από την Τήνο όταν ο καπετάνιος ενημερώθηκε ότι είχε ξεκινήσει άγρια συμπλοκή με μπουνιές, ενώ, υπήρξαν μαρτυρίες ότι βγήκε και όπλο. 

Ο καπετάνιος γύρισε άμεσα το πλοίο στο λιμάνι της Τήνου, όπου συνελήφθησαν 6 Ρομά. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, επιτέθηκαν σε έναν επιβάτη όταν αυτός τους έκανε παρατήρηση για να κάνουν ησυχία. Οι υπόλοιποι 8 συνελήφθησαν εν πλω, κατά την επιστροφή στη Ραφήνα.

Σε πρώτη έρευνα βρέθηκε ένα ψεύτικο όπλο, ενώ υπήρξε μαρτυρία επιβάτιδος ότι υπήρξε κι άλλο όπλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι επιβάτες ζήτησαν από το Λιμενικό να υπάρξει συνοδεία στο δρομολόγιο έως τη Ραφήνα καθώς υπάρχει το αίσθημα της ανασφάλειας. Λίγο μετά τις 20.00 το πλοίο αναχώρησε από την Τήνο, ενώ επέβαιναν σε αυτό και δύο λιμενικοί.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα τελευταία λόγια της 65χρονης που απανθρακώθηκε στο Πάτημα Χαλανδρίου: "Θανάση καιγόμαστε κλείσε"

Απ' το Ροστόφ στη Χαλκιδική: Ο Ιβάν είναι εδώ, εμφάνιση με φωτογραφία από το Πόρτο Καρράς μετά από 4 χρόνια

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική για τον πνιγμό της 8χρονης - Σήμερα στον εισαγγελέα η ομαδάρχισσα που συνελήφθη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης