Σπείρες γυναικών πίσω από σειρά διαρρήξεων στην Θεσσαλία

Σπείρες γυναικών πίσω από σειρά διαρρήξεων στην Θεσσαλία

Oι δράστιδες εντοπίζουν σπίτια όπου συνήθως κατοικούν γυναίκες και τρυπώνουν μέσα από την ανασφάλιστη πόρτα της εισόδου

xeiropedes_gynaika_maketa
Οργανωμένο σχέδιο βλέπουν οι αστυνομικές αρχές πίσω από τις συνεχείς διαρρήξεις σπιτιών από ομάδες γυναικών Ρομά που δρουν ανά δυο, τρεις ή τέσσερις στις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας. Στη μακρά αλυσίδα των εξιχνιάσεων, προστέθηκαν τρεις κλοπές που είχαν γίνει σε σπίτια στην Καρδίτσα.

Από την έρευνα της Ασφάλειας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο γυναικών, οι οποίες εισέβαλαν το πρωί της 4ης Μαΐου στο ένα σπίτι και το πρωί της 17ης Ιουλίου στα άλλα δυο στην πόλη της Καρδίτσας και άρπαξαν το συνολικό ποσό των 17.200 ευρώ, αλλά και σταυρούς, σκουλαρίκια, αλυσίδες και διάφορα άλλα κοσμήματα και χρυσαφικά. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο γυναικών υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Ωστόσο, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Ασφάλειας και άλλων πόλεων, καθώς το modus operandi δείχνει ότι ίσως πρόκειται για μέλη της ίδιας σπείρας που έχει κάνει πλήθος κλοπές τους τελευταίους μήνες. Οι δράστιδες εντοπίζουν σπίτια όπου συνήθως κατοικούν γυναίκες και τρυπώνουν μέσα από την ανασφάλιστη πόρτα της εισόδου.

Μόλις την Δευτέρα, είχαν εξιχνιαστεί δυο κλοπές που είχε διαπράξει μια ομάδα τεσσάρων γυναικών σε σπίτια στην πόλη της Λάρισας. Το μεσημέρι της 18ης Απριλίου οι τρεις από τις δράστιδες είχαν αρπάξει από το σπίτι μιας γυναίκας μετρητά ύψους 1.000 ευρώ, ένα χρυσό κολιέ και δύο φο μπιζού δαχτυλίδια, ενώ το πρωί της 20ης Ιουνίου οι δύο από αυτές μαζί με την τέταρτη είχαν αρπάξει 1.500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα από το δεύτερο σπίτι.

Κλείσιμο
Πριν από λίγες ημέρες, ταυτοποιήθηκαν άλλες τρεις γυναίκες που παραβίαζαν τις ξεκλείδωτες πόρτες με την ίδια μέθοδο και είχαν αρπάξει διάφορα τιμαλφή και χρυσές λίρες από ένα σπίτι το πρωί της 13ης Μαρτίου, ενώ στις 11 Ιουλίου οι δύο από τις δράστιδες είχαν κλέψει διάφορα διάφορα δαχτυλίδια, ένα βραχιόλι και άλλα τιμαλφή από άλλο ένα σπίτι.



Ειδήσεις σήμερα:

Τα τελευταία λόγια της 65χρονης που απανθρακώθηκε στο Πάτημα Χαλανδρίου: «Θανάση καιγόμαστε, κλείσε»

Ο βίος και η πολιτεία της Ελίζαμπεθ Τέιλορ με δικά της λόγια: «Είμαι απολύτως επιφανειακή και ανήθικη, αυτό το προϊόν παρουσίασα»

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική για τον πνιγμό της 8χρονης - Σήμερα στον εισαγγελέα η ομαδάρχισσα που συνελήφθη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης