Ολυμπιακοί Αγώνες - Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Μας έδειξαν τον Εωσφόρο στην τελετή λήξης

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Μας έδειξαν τον Εωσφόρο στην τελετή λήξης

Αναφέρει πως η σκηνή της καθόδου του «Χρυσού Ταξιδευτή» από την κορυφή του «Stade de France» αποτυπώνει την πτώση του Εωσφόρου από τον Ουρανό στη Γη

olympiakoi-agwnes-teleti-liksis
Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμο, ο οποίος φέρεται να είδε τον... Εωσφόρο στο στάδιο του Παρισιού.

Μιλώντας στην «Πελοπόννησο», ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για ορισμένους συμβολισμούς που αντιλήφθηκε τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στην τελετή λήξης. «Ο κόσμος επιβάλλεται να είναι επιφυλακτικός μετά από τις ντροπιαστικές εικόνες που παρακολουθήσαμε όταν ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στην τελετή έναρξης είδαμε να βλασφημείται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και των μαθητών του και στην τελετή λήξης, μας έδειξαν τον Εωσφόρο να κατεβαίνει ολόχρυσος και μέσα σε φως, στο Στάδιο από τον ουρανό», είπε.

Κλείσιμο


Το ειδησεογραφικό μέσο συνεχίζει, εξηγώντας ότι ο Μητροπολίτης ερμηνεύει την τελετή με βάση τη βιβλική ιστορία της πτώσης του Διαβόλου από τον Ουρανό στη Γη. Αναφέρει πως η σκηνή της καθόδου του «Χρυσού Ταξιδευτή» από την κορυφή του «Stade de France» να αποτυπώνει, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, αυτήν ακριβώς τη στιγμή.

6260974


«Ενα απόκοσμο φωτεινό ον, με κέρατα στο κεφάλι σε μορφή κεραιών, σκελετοειδές πρόσωπο, φτερά και μεγάλα γαμψά νύχια, έπεσε μέσα σε σκοτεινή μουσική σε μια άχρωμη Γη με οξυμένες γωνίες σαν παζλ και καπνούς από πολέμους και συνάντησε δυο απρόσωπους κουκουλοφόρους» σχολίασε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος.


Ειδήσεις σήμερα:

Αστεροσκοπείο: Η ακτινογραφία της φωτιάς στην Αττική - 2η χειρότερη από το 2009, κάηκαν σχεδόν 100.000 στρέμματα

Ο Ζούκερμπεργκ τιμά τη σύζυγό του με ένα τεράστιο άγαλμα στην αυλή του – Είναι… πράσινη με ασημένιο μανδύα

Φειδίας Παναγιώτου: Αντιδράσεις για τη συνεργασία του ευρωβουλευτή με Τουρκοκύπριο influencer - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης