Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: «Δεν είδα κανέναν μέσα στην πισίνα και κλείδωσα» είπε η ναυαγοσώστρια

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: «Δεν είδα κανέναν μέσα στην πισίνα και κλείδωσα» είπε η ναυαγοσώστρια

Εξακολουθεί να αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης – Σε σοκ η οικογένεια του κοριτσιού, ζητά εξηγήσεις για τις συνθήκες θανάτου της

pisina1
Τις συνθήκες πνιγμού της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική εξακολουθούν να διερευνούν οι Αρχές, την ώρα που ο νόμιμος εκπρόσωπος ακόμη αναζητείται.

Σημαντική θεωρείται η μαρτυρία της ναυαγοσώστριας της κατασκήνωσης, που έδωσε κατάθεση στις Αρχές.

«Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά —περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα— κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου», φέρεται να είπε στην κατάθεσή της, όπως μετέδωσε το Star.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3fwb2yj9r4h)
Κλείσιμο


Ήδη, έχουν συλληφθεί η 19χρονη ομαδάρχισσα που ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία του παιδιού αλλά και ο 34χρονος υπεύθυνος της κατασκήνωσης. Σε βάρος του τελευταίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα μέχρι τη δίκη, ενώ η ΕΛΑΣ, όπως αναφέρει το thesstoday.gr αναζητά τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης για να τον συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας των δύο πισίνων

Χθες ο δήμος Κασσάνδας ανακάλεσε την άδεια από τις δύο πισίνες μέσα στην κατασκήνωση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε την ανάκληση των αδειών λειτουργίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι άλλαξαν τα δεδομένα βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί.

Παράλληλα, ο επιτόπιος έλεγχος έδειξε ότι σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπς προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά, αφήνοντας σημεία από τα οποία ήταν δυνατή η πρόσβαση στην κολυμβητική δεξαμενή.

Στη δεύτερη πισίνα δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωσίβια και κοντάρι, ενώ δεν υπήρχαν σημάνσεις που να δείχνουν το βάθος.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το άτομο που είχε οριστεί ως υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών με τις σχετικές υγειονομικές και τουριστικές διατάξεις, δεν είχε προσληφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το έτος 2024 και δεν είχε οριστεί άλλος υπεύθυνος.

Στο μεταξύ πραγματογνωμοσύνη για τις συνθήκες ασφαλείας και φύλαξης των παιδιών στην κατασκήνωση διέταξε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση. Αν εντοπιστούν παραλείψεις ενδέχεται και το σφράγισμα της επιχείρησης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3ftoqrm2389)


«Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση»

Κι ενώ οι Αρχές εξετάζουν τις συνθήκες θανάτου, η οικογένεια της 8χρονης βρίσκεται σε πένθος. Ο πατέρας ζητά εξηγήσεις και αναφέρει ότι μέχρι και σήμερα, κανένας υπεύθυνος από την κατασκήνωση δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του.


«Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον Alpha.

«Δεν διαχειρίζεται αυτό το θέμα, είναι ο πόνος μεγάλος, υπάρχει μεγαλύτερο κακό για τον άνθρωπο; Δεν υπήρχε άνθρωπος, τους ξέφυγε λένε το παιδί», λέει ο παππούς του παιδιού, ενώ η γιαγιά αδυνατεί να πιστέψει όσα συνέβησαν. «Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3frtfx4bb55)


Τι λένε οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης

Δώδεκα ώρες μετά το τραγικό συμβάν η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση. Πρόκειται για την «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.» που λειτουργεί μια από τις πιο γνωστές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Η εταιρεία παρουσιάζει συνοπτικά όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του μοιραίου συμβάντος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα μέτρα για να ανοίξουν 200.000 κλειστά σπίτια και να αποκλιμακωθούν τα ενοίκια

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ συνταξιούχοι και μισθωτοί που δήλωναν κάτω από €10.000 και ξόδευαν πάνω και από €200.000

«Πραγματικό δίλημμα» για τον Πούτιν η αντεπίθεση των Ουκρανών: Χτυπήματα από ξηρά και αέρα στο γόητρο της Μόσχας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης