Συνολικά 29 φωτιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο

Συνολικά 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, από τις οποίες οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.

Μάλιστα, οι επτά πυρκαγιές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες και χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων για την αντιμετώπισή τους, ενώ σε δύο από αυτές εκδόθηκαν και μηνύματα από 112.

Πιο συγκεκριμένα:

- Στις 09:18, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πάστρα Κεφαλονιάς. Επιχείρησαν 26 πυροσβέστες, 2 ομάδες δασοκομάντος 6 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνέδραμαν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές. Εκδόθηκε μήνυμα ετοιμότητας από το 112. Ελέγχθηκε σε 45 λεπτά.

- Στις 11:30, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κατάκαλο Ακτίου Βόνιτσας. Επιχείρησαν 18 πυροσβέστες, 1 ομάδα δασοκομάντος, 5 οχήματα και 5 αεροσκάφη. Συνέδραμαν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Ελέγχθηκε σε 1 ώρα.

- Στις 12:15, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καρυδιά Ροδόπης. Επιχείρησαν 62 πυροσβέστες, 2 ομάδες δασοκομάντος, 21 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή. Ελέγχθηκε σε 2 ώρες.

- Στις 13:58, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βασιλοπέραμα Λακωνίας. Επιχείρησαν 18 πυροσβέστες, 6 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνέδραμαν υδροφόρες ΟΤΑ. Ελέγχθηκε σε 1 ώρα.

- Στις 15:15, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παναιτώλιο Αγρινίου. Επιχείρησαν 34 πυροσβέστες, 2 ομάδες δασοκομάντος, 10 οχήματα και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Ελέγχθηκε σε 1 ώρα.

- Στις 15:19, πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Μοναστηράκι Αργούς Μυκηνών. Επιχείρησαν 10 πυροσβέστες, 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνέδραμαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Ελέγχθηκε σε μισή ώρα.

- Στις 15:37, πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Σκάρφια Μώλου Φθιώτιδος. Επιχείρησαν 22 πυροσβέστες,1 πεζοπόρο τμήμα, 6 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Ελέγχθηκε σε 1 ώρα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική κάνει έκκληση προς τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.


Ειδήσεις σήμερα:

Μάθιου Πέρι: Σύλληψη που συνδέεται με τον θάνατο του ηθοποιού από υπερβολική δόση

Κλέλια Ανδριολάτου: Ποζάρει άβαφη από την Κίμωλο - Σοκ, της σχολίασε η Σίσσυ Χρηστίδου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με βρετανικά τεθωρακισμένα η επίθεση του Κιέβου στο Κουρσκ - Ελέγχουμε 82 κοινότητες, λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr