Τι λέει η Dog’s Voice για την φιλοξενία πυρόπληκτου σκύλου από τον Στέφανο Κασσελάκη

Τι λέει η Dog’s Voice για την φιλοξενία πυρόπληκτου σκύλου από τον Στέφανο Κασσελάκη

Στην ανακοίνωσή της η ομάδα περιγράφει την διαδικασία που ακολουθείται για την φιλοξενία και υιοθεσία σκύλου, παραθέτοντας τι ειπώθηκε μεταξύ των εθελοντών και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

kasselakis-skylos-katafygio-1
Με μία ανακοίνωση στο Facebook η Dog’s Voice τοποθετείται για την υπόθεση της φιλοξενίας πυρόπληκτου σκύλου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, να δημοσιεύει βίντεο με συνομιλία του κ. Κασσελάκη με εθελοντή, με τον Νίκο Ρωμανό να μιλά για fake υιοθεσία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ομάδα περιγράφει την διαδικασία που ακολουθείται για την φιλοξενία και υιοθεσία σκύλου, παραθέτοντας τι διημείφθη μεταξύ των εθελοντών και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε στην υπεύθυνη του Οργανισμού να φιλοξενήσει ένα σκύλο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ενώ συμπληρώνεται πως «ζήτησε να γνωρίσει ένα σκύλο ο οποίος έφερε ηλεκτρονική σήμανση σε Δήμο και ο οποίος του δόθηκε από τον θετικό μας εκπαιδευτή για μια μικρή βόλτα στον χώρο ενώ του απαντήθηκαν και ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά και τις συνθήκες διάσωσης του».

Κλείσιμο
Κατά την ανακοίνωση της οργάνωσης, ακολουθήθηκαν τα απαραίτητα βήματα από την πλευρά τους, όπως η επικοινωνία με τον αρμόδιο Δήμο. «Το συγκεκριμένο ζώο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ο κ. Κασσελάκης είχε τελικά κηδεμόνα ο οποίος δεν είχε περαστεί ως ιδιοκτήτης στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Τον ενημερώσαμε και μας ζήτησε να φιλοξενήσει κάποιο άλλο που έχει ανάγκη, διαδικασία η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Dog’s Voice:

Μετά από τεράστια κούραση και αγωνία των τελευταίων ημερών αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε για το ζήτημα που έχει...

Posted by Dogs' Voice on Thursday, August 15, 2024

«Μετά από τεράστια κούραση και αγωνία των τελευταίων ημερών αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου από τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Stefanos Kasselakis.

Την Τρίτη 13/8 ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων του Οργανισμού στο Γαλάτσι, ξεναγήθηκε όπως και όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των κομμάτων που επίσης μας επισκέφθηκαν, και μας ρώτησε τι είδους βοήθεια χρειαζόμαστε. Του απαντήσαμε πως η πιο σημαντική βοήθεια είναι η φιλοξενία ζώων που δεν έχουν κηδεμόνες καθώς εμείς σαν Οργάνωση δεν επανεντάσσουμε ζώα ως αδέσποτα στις καμμένες περιοχές πρώτον γιατί είναι βλαπτικό για την υγεία τους, δεύτερον γιατί συνήθως δεν ξέρουμε που ζούσαν ακριβώς, αν και ποιος τα φρόντιζε ως αδέσποτα και τρίτον γιατί έχουν μια ευκαιρία να αλλάξουν ζωή και είμαστε εδώ να τους τη δώσουμε.

Μετά από αυτή τη συζήτηση ο κ. Κασσελάκης ζήτησε στην υπεύθυνη του Οργανισμού να φιλοξενήσει ένα σκύλο και η ίδια του έδειξε τον χώρο όπου είχαμε σκύλους με microchip καταχωρισμένα σε Δήμους τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι επιβεβαιωμένα αδέσποτα. Πράγματι, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να γνωρίσει ένα σκύλο ο οποίος έφερε ηλεκτρονική σήμανση σε Δήμο και ο οποίος του δόθηκε από τον θετικό μας εκπαιδευτή για μια μικρή βόλτα στον χώρο ενώ του απαντήθηκαν και ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά και τις συνθήκες διάσωσης του. Μας ρώτησε και για τη διαδικασία της υιοθεσίας των ζώων της δομής και του απαντήσαμε πως δεν πραγματοποιείται καμία υιοθεσία στη δομή καθώς η διαδικασία εξακρίβωσης κηδεμόνων απαιτεί χρόνο και ευθύνη από μέρους μας.

Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον αρμόδιο Δήμο, όπως κάνουμε για όλους όσους ενδιαφέρονται, και είπαμε στον κ. Κασσελάκη ότι θα τον ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες για τη διαδικασία φιλοξενίας και ότι το ζώο θα μείνει στη δομή και στην ευθύνη μας μέχρι τότε καθώς πρέπει να τηρηθεί μια διαδικασία που αφορά σε έλεγχο περιβάλλοντος και εξακρίβωση των συνθηκών διαβίωσης του ζώου πριν τη διάσωση του. Συμφώνησε, ανταλλάξαμε στοιχεία επικοινωνίας και λίγο αργότερα έφυγε.
Το συγκεκριμένο ζώο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ο κ. Κασσελάκης είχε τελικά κηδεμόνα ο οποίος δεν είχε περαστεί ως ιδιοκτήτης στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Τον ενημερώσαμε και μας ζήτησε να φιλοξενήσει κάποιο άλλο που έχει ανάγκη, διαδικασία η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για «γελοία προσπάθεια αντιπερισπασμού»

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του δίνει συνέχεια στο θέμα εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον εκπρόσωπο Τύπο του κόμματος, Νίκο Ρωμανό κάνοντας λόγο για «γελοία προσπάθεια αντιπερισπασμού».

Όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ εφευρίσκει μια αστεία ιστορία για δήθεν fake news, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από κάποιον που δηλώνει εθελοντής της δομής φιλοξενίας ζώων (η ίδια η δομή αρνείται πως είναι μέλος της) στο οποίο βίντεο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να λέει αυτό ακριβώς που όλοι γνωρίζουν: ότι δηλαδή θα φιλοξενήσει το σκυλάκι. Είναι μάλιστα τόσο άσχετος ο Νίκος Ρωμανός σε ό,τι αφορά τη φιλοζωία και τος διαδικασίες που απαιτούνται, που δεν γνωρίζει πως η φιλοξενία προηγείται της υιοθεσίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε περιουσίες μέσα στον αστικό ιστό στην Αττική, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει το «κρυφτούλι» με τον εκπρόσωπο της Νίκο Ρωμανό να επιδίδεται σε μια γελοία προσπάθεια αντιπερισπασμού.

* Με το αφήγημα του επιτελικού κράτους να έχει καταρρεύσει
* Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του υποδυόμενος τον Τομ Κρουζ σε μια παρωδία του “Τop Gun” και τους υπουργούς του να γλεντάνε στα νησιά
* Με τα ερωτήματα για τον συντονισμό της κατάσβεσης να παραμένουν και την οργή των πολιτών να ξεχειλίζει.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ εφευρίσκει μια αστεία ιστορία για δήθεν fake news, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από κάποιον που δηλώνει εθελοντής της δομής φιλοξενίας ζώων (η ίδια η δομή αρνείται πως είναι μέλος της) στο οποίο βίντεο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να λέει αυτό ακριβώς που όλοι γνωρίζουν: ότι δηλαδή θα φιλοξενήσει το σκυλάκι. Είναι μάλιστα τόσο άσχετος ο Νίκος Ρωμανός σε ό,τι αφορά τη φιλοζωία και τος διαδικασίες που απαιτούνται, που δεν γνωρίζει πως η φιλοξενία προηγείται της υιοθεσίας.

Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική, η προσπάθεια αντιπερισπασμού θα ήταν απλά αστεία. Δυστυχώς δεν είναι.

Ας αφήσει λοιπόν στην άκρη τα χυδαία fake news με τα οποία προσπαθεί να μαζέψει την αθλιότητα του αφεντικού του με τους “λίγους πληγέντες” κι ας απαντήσει: Δέχεται ο κ. Μητσοτάκης το οδοιπορικό στα καμένα μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη;

Θα μπορούσαν επίσης να επισκεφτούν και τη δομή, μήπως και κατανοήσει ο Ν. Ρωμανός τι είναι αυτό που ακούει να λέγεται στο βίντεο. Δεν τρέφουμε και πολλές ελπίδες ότι θα καταλάβει, αλλά θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στα Ιωάννινα: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στους Δρυμάδες Παγωνίου


Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός και στην Ευρώπη, στη Σουηδία το πρώτο κρούσμα εκτός Αφρικής

Τσιτσιπάς για το διαζύγιο με τον προπονητή - πατέρα του: Ελπίζω να μου βγει σε καλό, δεν ρώτησα την Μπαντόσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης