Κρήτη: Πολεμικά όπλα στο σπίτι του καλλιεργητή εννέα χασισοφυτειών

Τα όπλα παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει βαλλιστική εξέταση και να εξακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε ποια περίπτωση

Μια εβδομάδα μετά την επιχείρηση εξερεύνησης που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν εννέα φυτείες κάνναβης σε περιοχές του Ρεθύμνου και του Μυλοποτάμου, εξακριβώθηκε η ταυτότητα ενός από τους καλλιεργητές, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν ναρκωτικά και πολεμικά όπλα.

Πρόκειται για έναν Έλληνα ο οποίος ταυτοποιήθηκε από την αξιοποίηση των ευρημάτων στους τόπους των φυτειών και, το πρωί της Τετάρτης, οργανώθηκε επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών που οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψή του και την παραπομπή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου με κατηγορίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοικία του και σε χώρους που χρησιμοποιεί δυο πολεμικά όπλα με 29 φυσίγγια τα οποία παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει βαλλιστική εξέταση και να εξακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε ποια περίπτωση. Ακόμη, κατασχέθηκαν δυο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,50 μέτρου, 167 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης και δυο γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της εξερεύνησης που είχε γίνει την περασμένη Παρασκευή, είχαν εντοπιστεί εννέα ειδικά διαμορφωμένοι χώροι στους οποίους καλλιεργούνταν συνολικά 58 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,50 μέτρων. Η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν όλοι όσοι σχετίζονται με τις παράνομες φυτείες.




Ειδήσεις σήμερα:

Η ιατροδικαστική εξέταση ανατρέπει τα δεδομένα για τον θάνατο της 8χρονης σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Την μοιραία δόση κεταμίνης την έδωσε στον Μάθιου Πέρι ο προσωπικός βοηθός του - Του έκανε 27 ενέσεις σε 5 ημέρες

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Σφαγή στα Κάτω Πατήσια για ένα προξενιό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr