Άνδρος: Ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα - Τι λέει η οδηγός του ΙΧ που βρέθηκε στον «αέρα» ενώ αναχωρούσε το πλοίο

Άνδρος: Ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα - Τι λέει η οδηγός του ΙΧ που βρέθηκε στον «αέρα» ενώ αναχωρούσε το πλοίο

Το καλό είναι ότι η κόρη μου είναι εδώ μαζί μας με τη φίλη της και δεν είναι κάπου αλλού, τόνισε ο πατέρας της οδηγού - Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου

arthrou-andros-karavi
Τις τρομακτικές στιγμές που έζησε στο λιμάνι του Γαυρίου το βράδυ της Πέμπτης (15/8) όταν το αυτοκίνητό της βρέθηκε στον αέρα κατά τη διάρκεια επιβίβασης εν μέσω πολύ ισχυρών ανέμων και έντονου κυματισμού στην Άνδρο περιέγραψε η οδηγός.

«Σπινάριζαν οι τροχοί μου μπροστά και τους είπα να κάνω όπισθεν, όπως μου έλεγαν, αλλά η ρόδα μου, η πίσω ήταν ανασηκωμένη. Ήμασταν τέσσερα αυτοκίνητα. Δεν βάζεις αυτοκίνητα και κόσμο υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες και ειδικά άμα δεν μπορείς να κουμαντάρεις το πλοίο» δήλωσε αρχικά η οδηγός, μιλώντας στον Alpha.

Και πρόσθεσε: «ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα, δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο. Είχα κολλήσει, είχε χτυπηθεί, γιατί βλέπω ότι λένε πολλοί γιατί δεν έβαλα όπισθεν. Το αυτοκίνητο είχε χτυπηθεί».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις της:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3hh7bifdo21)
Κλείσιμο

«Δεν έδεσε πιθανώς σωστά το πλοίο και άρχισε να μετακινείται στο πλάι την ώρα που το αυτοκίνητο της κόρης μου ευρίσκετο στον καταπέλτη, μισό επάνω, μισώ κάτω. Ο καταπέλτης άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο από την κάτω μεριά και την ώρα που άρχισε να απομακρύνεται γιατί το έλυσαν κάποιοι άνθρωποι, βρέθηκαν εκεί και συγκράτησαν το αυτοκίνητο ώστε να μην το τραβήξει ο καταπέλτης και πέσει στη θάλασσα και πνιγούν η κόρη μου και η φίλη της. Το καλό είναι ότι η κόρη μου είναι εδώ μαζί μας με τη φίλη της και δεν είναι κάπου αλλού» τόνισε από την πλευρά του ο πατέρας της οδηγού μιλώντας στο Open.

Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία μετά το περιστατικό στο λιμάνι του Γαυρίου. Όπως τονίζεται: «κατόπιν Εισαγγελικής εντολής για τη σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν μπορεί να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του».

«Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν Εισαγγελικής εντολής για τη σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν μπορεί να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του. Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Πώς βρέθηκε στον «αέρα» το ΙΧ στον καταπέλτη του πλοίου


Στην περιγραφή όσων συνέβησαν προχώρησε νωρίτερα το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του.

Δείτε βίντεο με ό,τι συνέβη στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο



Σύμφωνα με την ανακοίνωση όταν το πλοίο SAONISOS της Saosferries έφτασε στο Γαύριο «επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβαστεί».

Κατά το υπουργείο Ναυτιλίας «το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στον προβλήτα και ακολούθως, ο Πλοίαρχος του ΣΑΟΝΗΣΟΣ δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου».

Λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε αν και στο λιμάνι του Γαυρίου ανέμεναν 10 επιβάτες και 4 ΙΧ για να επιβιβαστούν στο πλοίο, τελικά δεν επιβιβάστηκαν 7 επιβάτες και 3 ΙΧ.

@nikos_nk

Επιδοτούμενο από το κράτος πλοίο SAONISOS ( ένα πλοίο με άπειρες καταγγελίες και ακατάλληλο για την γραμμή ). Το πλοίο προσδένει βιαστικά σε έναν μόνο κάβο και, ενώ ο αέρας φανερά παίρνει το πλοίο, το πλήρωμα ουρλιάζει στα αυτοκίνητα να μπούνε γρήγορα μέσα. Ενώ επιβιβάζεται το δεύτερο αυτοκίνητο και χωρίς καμια ενημερώση ξελύνουν τον κάβο και το αυτοκίνητο βρίσκεται στον αέρα με την καταπακτή καρφωμένη από κάτω του και τις δύο επιβάτισσες σοκαρισμένες. Επιπλέον ένα λιμενικό και ένα πλήρωμα που δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. #viral #ντροπη #ξεφτιλα #andros #saonisos

♬ πρωτότυπος ήχος - Νίκος ΝΚ



Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου όταν αυτό αφίχθη στην Κάρυστο μετά από προφορική μήνυση που υπέβαλε στο Λιμεναρχείο Άνδρου σε βάρος του η οδηγός του ΙΧΕ που υπέστη υλικές ζημιές. Ο καπετάνιος αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραβίασης του του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικά για Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη έχει ξεκινήσει η άμεση διαλεύκανση του συμβάντος που έλαβε χώρα χθες στο λιμάνι του Γαυρίου και αφορά στη σύλληψη του Πλοιάρχου του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» Ν.Π. 12489, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο κ. Στυλιανίδης, η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Δεν είναι αποδεκτή καμία ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από κανέναν και αποτελεί προαπαιτούμενο για όλους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες χθες, το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου, κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου με τελικό προορισμό το λιμάνι της Καρύστου. Κατά τη διαδικασία της επιβίβασης επιβατών και οχημάτων επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο λιμάνι του Γαυρίου με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβασθεί. Το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στον προβλήτα και ακολούθως, ο Πλοίαρχος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου.

Στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση 10 επιβάτες και 04 Ι.Χ.Ε., εκ των οποίων δεν επιβιβάσθηκαν 7 επιβάτες και 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα. Οι επιβάτες που δεν επιβιβάστηκαν προωθούνται στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» συνέχισε το δρομολόγιο του για το λιμάνι της Καρύστου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου και κατόπιν προφορικής μήνυσης που υπέβαλλε στο Λιμεναρχείο Άνδρου η οδηγός του ΙΧΕ που υπέστη υλικές ζημιές, κατά του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» Ν.Π. 12489 και κατά παντός υπευθύνου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καρύστου προέβησαν στη σύλληψη του Πλοιάρχου, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου της Άνδρου.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ για τον διεισδυτικό στρεπτόκοκκο: 48 κρούσματα και 12 θάνατοι από την αρχή της χρονιάς

Μάθιου Πέρι: Η μάχη του με τον εθισμό - 6 έως 8 ενέσεις κεταμίνης τη μέρα και $55.000 για ένα μήνα χρήσης

Κλέλια Ανδριολάτου: Το καλοκαιρινό βίντεο της ηθοποιού - Κάνει βουτιές στην Κίμωλο και μένει τόπλες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης