Φωτιά στην Αττική - Πεντέλη: Βίντεο ντοκουμέντο από πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες - 17 προσαγωγές

Σχεδόν όλοι όσοι έχουν προσαχθεί είναι Ρομά - Τι λένε κάτοικοι της περιοχής και τι απάντησαν οι Ρομά - Συνεχής παρουσία της ΕΛΑΣ

Πληθώρα διαρρήξεων σε σπίτια και επιχειρήσεις περιοχών που επλήγησαν από τη φωτιά στην Αττική σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικότερα όπςω μετέδωσε το STAR, ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης είδε μέσα από κάμερα ασφαλείας διαρρήκτη να κλέβει πράγματα από την αυλή και αμέσως ζήτησε την βοήθεια της αστυνομίας. Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία. «Κόψανε τα σύρματα, από πάνω μέχρι κάτω και το ανοίξανε. Μπήκανε μέσα για να κλέψουν σίδερα, χαλκό και άλλα πολλά. Έρχονται για να κάνουν πλιάτσικο αντί να βοηθήσουν», λέει κάτοικος.


Φυσικά, δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Το ίδιο ειδησεογραφικό μέσο μετέδωσε και τη μαρτυρία ενός δεύτερου πληγέντα, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Την πρώτη μέρα με την φωτιά, με το που πήραμε δυο πράγματα για να φύγουμε, είδα δυο να ανεβαίνουν πάνω στο μπαλκόνι». 

Μέχρι στιγμής, οι  αστυνομικοί έχουν συλλάβει έναν 46χρονο Ρομά στην οδό Μυλοποτάμου της Πεντέλης, ο οποίος έκλεβε ότι μπορούσε από καμένο σπίτι, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 17 προσαγωγές.

Για ομάδες Ρομά κάνουν λόγο μαρτυρίες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στο σύνολο των πυρόπληκτων περιοχών, συγκεκριμένα ομάδες Ρομά να κυκλοφορούν γύρω από τα σπίτια που κάηκαν και επιχειρούν να κάνουν πλιάτσικο. 

Ορισμένες πρόσθετες πληροφορίες που παραθέτει το STAR κάνουν λόγο για τέσσερις Ρομά, οι οποίοι έφτασαν με ταξί στα βόρεια προάστια και εθεάθησαν γύρω από τα σπίτια. Αστυνομικοί τους εντόπισαν και αμέσως τους έκαναν προσαγωγή. Όταν τους ρώτησαν γιατί πήγαν με ταξί στο σημείο της φωτιάς, πήραν την απάντηση: «Να, για να βοηθήσουμε ήρθαμε. Όχι για να κλέψουμε κύριε αστυνόμε».

Επιπλέον, τέσσερις ακόμα Ρομά, βρέθηκαν στην περιοχή με το πρόσxημα ότι πωλούσαν φρούτα, ενώ τέσσερις άλλοι έκαναν βόλτες με ένα φορτηγάκι. Στελέχη της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής τους είδαν και τους προσήγαγαν προκειμένου να εξακριβώσουν τα στοιχεία τους. Πάνω από 200 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ασφάλεια, ΟΠΚΕ, Άμεση Δράση, τοπικά τμήματα βρίσκονται γύρω από τα σπίτια που έχουν καεί. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 17 άτομα, σχεδόν όλοι είναι Ρομά.



Ειδήσεις σήμερα:

Η ιατροδικαστική εξέταση ανατρέπει τα δεδομένα για τον θάνατο της 8χρονης σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου μετά τις εικόνες με το ΙΧ που έμεινε στον αέρα στο λιμάνι της Άνδρου

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν πόλη-κλειδί σε ρωσικό έδαφος - «Βρείτε τα» λέει ο στενός σύμμαχος του Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr