Πρέβεζα: Έκλεψαν τσαντάκι με κάρτες και «σήκωσαν» 1.500 ευρώ από ΑΤΜ

Μια 25χρονη και ο συνεργός της οι δράστης - Η νεαρή απέσπασε την προσοχή του άτυχου ηλικιωμένου αγκαλιάζοντάς τον

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας που κράτησε ένα μήνα, εξιχνιάστηκε η κλοπή που είχε γίνει σε βάρος ενός ηλικιωμένου σε περιοχή της Πρέβεζας από μια νεαρή η οποία άρπαξε το τσαντάκι του και με τις κάρτες που βρήκε μέσα έκανε ανάληψη μεγάλου ποσού μαζί με τον συνεργό της.

Η 25χρονη απέσπασε στις 15 Ιουλίου την προσοχή του άτυχου ηλικιωμένου αγκαλιάζοντάς τον, «βούτηξε» το τσαντάκι του που περιείχε 200 ευρώ και τραπεζικές κάρτες και διέφυγε μαζί με έναν 21χρονο. Στη συνέχεια, πήγαν στη Λευκάδα, όπου «σήκωσαν» με τις κλεμμένες κάρτες από ΑΤΜ 1.500 ευρώ από τον λογαριασμό του ηλικιωμένου.

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από την προανάκριση, αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς είχαν περάσει τα χρονικά όρια του αυτοφώρου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απάτη με την χρήση υπολογιστή, η οποία υποβληθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Ξάφρισε τις εισπράξεις

Γερή μπάζα είχε κάνει ένας 21χρονος Ρομά, ο οποίος κατάφερε να διαρρήξει ένα περίπτερο στην περιοχή Ασπρόχωμα της Μεσσηνίας και να αρπάξει μετρητά ύψους 1.000 ευρώ από το ταμείο. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνίασαν την κλοπή, που έγινε το περασμένο Σάββατο, αλλά ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Την κατοικία ενός 57χρονου στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τρεις ανήλικοι χωρίς να τα καταφέρουν και το έβαλαν στα πόδια. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος εντόπισαν τους επίδοξους διαρρήκτες, έναν 15χρονο, έναν 17χρονο και έναν 14χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Συνεχίζεται η έρευνα για τον πνιγμό της 8χρονης - Θα καταθέσουν και παιδιά της κατασκήνωσης

Θρήνος στα Χανιά - Νεκροί στο τροχαίο στον ΒΟΑΚ τρεις νέοι 19, 15 και 20 χρόνων, στην Εντατική 22χρονη

Μάχη με τις φλόγες σε έξι μέτωπα στην Τουρκία - Έπεσαν οι άνεμοι στη Σμύρνη, κίνδυνος τώρα για το Αϊδίνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr