Φωτιά στους Φούρνους: Δύσκολη νύχτα, μαίνεται η πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Φωτιά στους Φούρνους: Δύσκολη νύχτα, μαίνεται η πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Η φωτιά προκάλεσε γενική διακοπή ρεύματος στο νησί - Δεν απειλούνται οικίες

fotia
Δύσκολη η νύχτα για τους Φούρνους καθώς η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 14.00 το μεσημέρι στην περιοχή Σκάφη στο Καμάρι, συνεχίζει να καίει.

Τα εναέρια μέσα βοήθησαν, με στοχευμένες ρίψεις, αλλά δεν ήταν αρκετά καθώς οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί. Θα συνεχίσουν με το πρώτο φως της ημέρας. Οι επίγειες δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και σύμφωνα με το ikariaki.gr, θα ενισχυθούν.

Η πυρκαγιά είναι σε χαμηλή βλάστηση στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών και δεν απειλεί οικίες. Πυροσβεστικές δυνάμεις μετέβησαν στο νησί, ακτοπλοϊκώς, από τη Σάμο και άλλα νησιά. Στο σημείο λοιπόν, επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο έκαναν ρίψεις μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας. 

Υπενθυμίζεται πως στην αρχή επιχειρούσαν εθελοντές και ένα ελικόπτερο, στη συνέχεια στο σημείο έσπευσαν και 18 πυροσβέστες και αργά το βράδυ έφτασαν από τη Σάμο ακόμα 9 πυροσβέστες.

Κλείσιμο
Φωτιά στους Φούρνους: Επεκτείνεται το μέτωπο - Δύσκολη η νύχτα

Επίσης, σύμφωνα με το ikarianews.gr, η φωτιά προκάλεσε γενική διακοπή ρεύματος στο νησί.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 14:00 χτύπησε και το 112 και έγραφε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καμάρι, απομακρυνθείτε προς Φούρνους».



Σε ετοιμότητα είναι δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και αλιευτικά σκάφη. Νωρίτερα, μεταφέρθηκαν από το Καμάρι στην περιοχή Αγίου Μηνά 16 άτομα με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς και τρεις τραυματίες σε beach bar

Μαγνησία: Τατουάζ επιβεβαίωσε ότι η σορός που βρέθηκε στο Πτελεό ανήκει στον 49χρονο Γιάννη που είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο

Ραλφ Σουμάχερ: Ξεσπά η πρώην σύζυγός του - «Ακουγα τις φήμες πως είναι γκέι και μου έλεγε να πάω στον ψυχολόγο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης