Καιρός: Εξασθένηση των ανέμων σήμερα και πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει

Καιρός: Εξασθένηση των ανέμων σήμερα και πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 3 Περιφέρειες - Στους 41°C έφτασε χθες η θερμοκρασία

MixCollage-18-Aug-2024-06-07-AM-1119
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα με τους ανέμους να εξασθενούν και τη θερμοκρασια να παρουσιάζει πτώση, ενώ μπόρες αναμένονται στα βορειοδυτικά, κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 3 Περιφέρειες

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Αττικής

- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Κλείσιμο
- Περιφέρεια Κρήτης




Στους 41°C η θερμοκρασία χθες – 77 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 37 °C

Yψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν για μία ακόμα ημέρα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το Σάββατο 17/08. Όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί, η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας με 41.4 °C. Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 33.9 °C, ενώ 77 από τους 493 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, από τους οποίους οι 7 κατέγραψαν θερμοκρασία άνω των 40 °C.

MaxT_Aug17



Ο καιρός σήμερα

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες, κυρίως σε ορεινά τμήματα. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 18 έως 33-35, στη Θεσσαλία από 20 έως 35-37, στην Ήπειρο από 20 έως 33-34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 35-38 βαθμούς, στα Επτάνησα από 22 έως 32-33 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 30-32 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στη δυτικά και κεντρικά τμήματα, μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και, στην Ήπειρο καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 32 βαθμούς και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς και στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-08-2024
Αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), κυρίως μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-08-2024
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα στα δυτικά και τα νότια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 32 με 34 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-08-2024
Στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.



Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς και τρεις τραυματίες σε beach bar

Μαγνησία: Τατουάζ επιβεβαίωσε ότι η σορός που βρέθηκε στο Πτελεό ανήκει στον 49χρονο Γιάννη που είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο

Ραλφ Σουμάχερ: Ξεσπά η πρώην σύζυγός του - «Ακουγα τις φήμες πως είναι γκέι και μου έλεγε να πάω στον ψυχολόγο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης