Χαλκιδική: Από μια παραγγελία που καθυστέρησε ξεκίνησε η άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς - Ψάχνουν σχέσεις με τη βουλγάρικη μαφία

Χαλκιδική: Από μια παραγγελία που καθυστέρησε ξεκίνησε η άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς - Ψάχνουν σχέσεις με τη βουλγάρικη μαφία

Οι διαφεύγοντες της σύλληψης από την συμπλοκή αποτελούν προτεραιότητα για την αστυνομία - Aναζητούνται στους κύκλους προστασίας της νύχτας

xalkidiki-bravoi
Από μια ασήμαντη αφορμή ξεκίνησε η άγρια συμπλοκή με μαχαιριές και πυροβολισμούς που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο beach bar της Χαλκιδικής και ως αποτέλεσμα τρεις τραυματίες και πέντε συλλήψεις.

Πρωταγωνιστές ήταν μία παρέα Βουλγάρων, ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ αναζητούνται και τα άτομα που έβγαλαν τα πιστόλια. 

Ο πυροβολισμός που τραυμάτισε στο στέρνο τον 40χρονο ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται έριξε την αυλαία ενός επεισοδίου που ξεκίνησε από μία απλή αφορμή, την καθυστέρηση παράδοσης της παραγγελίας. Σύμφωνα με το voria.gr όμως, φαίνεται ότι υπάρχει παρασκήνιο που συνδέεται με τις αντιπαραθέσεις προσώπων συνδεδεμένων με τη βουλγαρική μαφία. Τουλάχιστον αυτό αποτελεί μία πτυχή της έρευνας που διενεργεί η ασφάλεια Πολυγύρου, καθώς η σημαντικότερη εστιάζεται στον εντοπισμό και στη σύλληψη των ατόμων που διαφεύγουν και κατηγορούνται ότι αυτοί πυροβόλησαν εναντίον της παρέας των Βουλγάρων.

Οι διαφεύγοντες δεν είναι Βούλγαροι και αναζητούνται στους κύκλους των ελληνικών ομάδων προστασίας της νύχτας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι αστυνομικοί της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πηγές έλεγαν ότι ήδη από τους αναζητούμενους έχουν ταυτοποιηθεί δύο, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τις εικόνες των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, όταν διέφευγαν, λίγα λεπτά πριν φτάσει η αστυνομία.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στους πέντε Βούλγαρους που η ΕΛ.ΑΣ. έχει περάσει χειροπέδες, στο επίκεντρο βρίσκεται ένας 41χρονος. Ο συγκεκριμένος, ο οποίος συνελήφθη όμως δεν τραυματίστηκε φέρεται να έχει ισχυρές διασυνδέσεις στους κύκλους της μαφίας της γειτονικής χώρας

Ο «γνωστός» Βούλγαρος ιδιοκτήτης του beach bar και το ψάρι που άργησε

Παράλληλα, υπό εξέταση βρίσκεται και ο 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος. Και οι δύο είναι περισσότερο γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα και τα ψευδώνυμα που τα συνοδεύουν. Η επένδυση που έκανε με την αγορά του γνωστού beach bar της Χανιώτης, το οποίο κάθε καλοκαίρι γίνεται το επίκεντρο του in τουρισμού στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, συζητήθηκε αρκετά στη γειτονική χώρα. Στο επεισόδιο που έγινε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής φαίνεται πάντως να ήταν ο στόχος. Ξυλοκοπήθηκε άγρια από την παρέα των ομοεθνών του. Νοσηλεύεται με σοβαρά χτυπήματα ειδικά στο πρόσωπο και στο κεφάλι, χωρίς όμως να είναι ανησυχητική η κατάστασή του.

Έτσι οι αρχές απομακρύνονται από το ενδεχόμενο η σύρραξη να έγινε μόνον επειδή η παραγγελία με το ψάρι που ζήτησε η παρέα των επτά καθυστέρησε αρκετά, την ώρα που το κατάστημα ήταν γεμάτο και το κέφι στο αποκορύφωμά του. Είναι αλήθεια πάντως ότι οι εμπλεκόμενο ζήτησαν τον λόγο από τον σερβιτόρο και στη συνέχεια απευθύνθηκαν στον 55χρονο ιδιοκτήτη τον οποίο κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν άγρια.

Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή

Στο απόσπασμα που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1, φαίνεται μια ομάδα Βουλγάρων να ξεκινάει τη συμπλοκή πετώντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια, έξι άτομα εισβάλλουν στο κατάστημα, με τη σύγκρουση να επεκτείνεται. Οι πελάτες τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ ο άγριος καυγάς συνεχίζεται και έξω από το μαγαζί. Εκεί, οι Βούλγαροι επιτίθενται στον ιδιοκτήτη του bar, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, τον οποίο χτυπούν ασταμάτητα ακόμα και όταν πέφτει στο έδαφος, αδυνατώντας να αντιδράσει.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3ibuzxxck6h)

Ποιός είναι ο «Βέλγος»

Σύμφωνα με τον βουλγαρικό τύπο, όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι γνωστά πρόσωπα του υποκόσμου της Βουλγαρίας. Η περιοχή γέμισε αμέσως από αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν πέντε άτομα, ηλικίας 30, 39, 40, 40 και 45 ετών, που σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία, με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων, της συμπλοκής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι αρχές αναζητούν και τους τρεις σεκιούριτι που κλήθηκαν στο beach bar για «προστασία». Ο ένας από αυτούς έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου. 

Ο 45χρονος Αλοτζεϊλάτ Ελευθέριος, νόμιμος ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκιδική, ο οποίος διατηρεί και ένα εστιατόριο στη Σόφια που αποτελεί στέκι της βουλγαρικής ελίτ και πολιτικών, φέρεται να είναι φίλος με τον 55χρονο αρχηγό της ομάδας που προκάλεσε το αιματηρό επεισόδιο, γνωστό ως «ο Βέλγος». Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ο «Βέλγος» είναι γνωστός εγκληματίας που θα έπρεπε ήδη να έχει συλληφθεί, καθώς εκκρεμούν κατηγορίες σε βάρος του στη Βουλγαρία.

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν στην κατοχή τους οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού, το οποίο θα εξετάσουν καρέ καρέ για να διαπιστώσουν αν υπήρξε κάποιο προηγούμενο επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη και του «Βέλγου».

Ολες οι ειδήσεις

Χαλκιδική: Από μια παραγγελία που καθυστέρησε ξεκίνησε η άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς - Ψάχνουν σχέσεις με τη βουλγάρικη μαφία

Αντίστροφη μέτρηση για τον προϋπολογισμό του 2025: Οι βασικές προτεραιότητες - Σύμμαχος στις αποφάσεις τα έσοδα

Ο Ερντογάν «σφραγίζει» τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη - Τι προβλέπει το νέο τουρκολιβυκό μνημόνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης