Ζωγράφου: Ξερά κλαδιά και πεύκα στην Πανεπιστημιούπολη - Ανησυχία για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς (βίντεο)

Ζωγράφου: Ξερά κλαδιά και πεύκα στην Πανεπιστημιούπολη - Ανησυχία για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς (βίντεο)

Οι κάτοικοι φοβούνται ότι, εάν ξεσπάσει πυρκαγιά, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές

xera-panepistimioupoli
Η Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ένας από τους μεγαλύτερους πανεπιστημιακούς χώρους στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα που, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες. Η εικόνα που επικρατεί στην περιοχή από τις αρχές Μαΐου είναι άκρως ανησυχητική. Ο χώρος είναι γεμάτος από ξερά κλαδιά και πεύκα, που αποτελούν μια «βραδυφλεγή βόμβα» για την περιοχή, καθώς με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού ο κίνδυνος πυρκαγιάς αυξάνεται δραματικά.

Τα τελευταία χρόνια, οι κλιματικές αλλαγές και η κακή διαχείριση των δημόσιων χώρων έχουν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση πυρκαγιών. Στην Πολυτεχνειούπολη, το πρόβλημα έχει ενταθεί λόγω της συσσώρευσης ντουζίνων ξερών κλαδιών σε διάφορα σημεία του χώρου. Αυτά τα κλαδιά προέρχονται πιθανότατα από οικόπεδα εντός του πανεπιστημιακού χώρου που καθαρίστηκαν, αλλά η έλλειψη σχεδίου για τη διαχείρισή τους έχει οδηγήσει στη δημιουργία εστιών κινδύνου.

Δείτε βίντεο:
Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου


Κλείσιμο
Οι εικόνες που καταγράφονται είναι χαρακτηριστικές. Σωροί από κλαδιά , χόρτα και πεύκα παραμένουν ακατάστατα διάσπαρτοι, καλύπτοντας μεγάλες εκτάσεις. Αυτή η κατάσταση όχι μόνο υποβαθμίζει το περιβάλλον του πανεπιστημίου, αλλά εγκυμονεί σοβαρότατο κίνδυνο για τους φοιτητές, τους εργαζομένους και τους κατοίκους της περιοχής Ζωγράφου .

Οι κάτοικοι φοβούνται ότι, εάν ξεσπάσει πυρκαγιά, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, τόσο για την πανεπιστημιούπολη όσο και για τις γειτονικές κατοικίες.

Η Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ένας χώρος που θα έπρεπε να αποτελεί πηγή έμπνευσης και γνώσης, κινδυνεύει να μετατραπεί σε τόπο καταστροφής αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Η απομάκρυνση των ξερών κλαδιών και η σωστή διαχείριση των επικίνδυνων υλικών είναι απολύτως απαραίτητες για να αποτραπεί μια καταστροφή. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αναλάβουν δράση άμεσα, πριν να είναι αργά.


Ολες οι ειδήσεις

Χαλκιδική: Από μια παραγγελία που καθυστέρησε ξεκίνησε η άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς - Ψάχνουν σχέσεις με τη βουλγάρικη μαφία

Αντίστροφη μέτρηση για τον προϋπολογισμό του 2025: Οι βασικές προτεραιότητες - Σύμμαχος στις αποφάσεις τα έσοδα

Ο Ερντογάν «σφραγίζει» τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη - Τι προβλέπει το νέο τουρκολιβυκό μνημόνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης