Άνδρος: Ελεύθερος ο καπετάνιος του πλοίου μετά το περιστατικό με το ΙΧ που έμεινε στον «αέρα»

Άνδρος: Ελεύθερος ο καπετάνιος του πλοίου μετά το περιστατικό με το ΙΧ που έμεινε στον «αέρα»

Η οδηγός του οχήματος που υπέστη υλικές ζημιές είχε υποβάλει μήνυση στο Λιμεναρχείο Άνδρου κατά του πλοιάρχου του πλοίου και κατά παντός υπευθύνου

andros-ploio-xr
Ελεύθερος με τον ορισμό τακτικής δικάσιμου, αφέθηκε μετά την απολογία στην εισαγγελία της Σύρου, ο πλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που κατηγορείτο για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διαδικασία της επιβίβασης επιβατών και οχημάτων επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο λιμάνι του Γαυρίου στην Ανδρο με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα που επιχειρούσε να επιβιβασθεί.

Το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στον προβλήτα και ακολούθως, ο Πλοίαρχος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου.

Η οδηγός του οχήματος που υπέστη υλικές ζημιές είχε υποβάλει μήνυση στο Λιμεναρχείο Άνδρου κατά του πλοιάρχου του πλοίου και κατά παντός υπευθύνου.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι για το θέμα το υπουργείο Ναυτιλίας έχει διατάξει έρευνα για το συμβάν, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε την απόλυση του πλοιάρχου και την προσωρινή αναστολή των δρομολογίων του πλοίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγνησία: Οι συγγενείς του Γιάννη Καραμπάτση ζητούν απαντήσεις - Έκαναν φτερά τα χρήματα που είχε κληρονομήσει

Μεσόγειος: Στους 29 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία της θάλασσας στο Ιόνιο - Τα μελτέμια «έσωσαν» το Αιγαίο

Τραγωδία σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ισπανία - Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε 11χρονο αγόρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης