Γλυκά Νερά: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τη δράση του 80χρονου που φέρεται να έβαλε τέσσερις φωτιές

Γλυκά Νερά: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τη δράση του 80χρονου που φέρεται να έβαλε τέσσερις φωτιές

Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη - Έριχνε φλεγόμενα αντικείμενα σε ξερά χόρτα, μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του

arthrou-fotia-80xronos
Φωτογραφίες ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 80χρονο που συνελήφθη μετά από ένταλμα, ως υπαίτιος της πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή στις 11 Αυγούστου.

Στη μία φωτογραφία φαίνεται το αυτοκίνητο του 80χρονου και ο καπνός που έχει εκδηλωθεί και στην άλλη είναι τα μπιτόνια που βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ του οχήματός του. Σύμφωνα με στοιχεία, από βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει σε βάρος του οι αρχές, ο 80χρονος φαίνεται να πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα σε ξερά χόρτα, μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του. Μάλιστα, τα μπιτόνια που χρησιμοποιούνται για βενζίνη και βρέθηκαν στο ΙΧ, ήταν άδεια. Οι φωτιές λοιπόν, μπήκαν με τη ρίψη φλεγόμενου αντικείμενου (πανί ή χαρτί), ενώ στην τελευταία εστία βρέθηκε και αναπτήρας τύπου zippo (ανοιχτός).

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα:

fotia-80xronos__2_
fotia-80xronos__1_


Ο 80χρονος οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία. Βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη.

Κλείσιμο
Στον ηλικιωμένο αποδίδεται ότι είναι ο υπαίτιος για τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής, σχεδόν ταυτόχρονα, στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους, καθώς και για μία ακόμη το βράδυ της ίδιας μέρας. Συγκεκριμένα, ο 80χρονος κατηγορείται για 3 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα περίπου στις 13:30 στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και για άλλη μια φωτιά στις 20:30 της ίδια ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν τις παραπάνω φωτιές ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα (σ.σ. στις 13:32) και ακολούθησε η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής (σ.σ. στις 15:03) και η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ερέτριας (σ.σ. στις 15:53).

Ο 80χρονος που συνελήφθη:

80xronos__2_
80xronos__3_
80xronos__4_
80xronos__5_
80xronos__1_

Σε ανάρτησή του, ο Βασίλης Κικίλιας έγραψε: «Την περασμένη Κυριακή, όταν οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας αντιμετώπιζαν δεκάδες πυρκαγιές, με τον δείκτη επικινδυνότητας να είναι στο 5 (κόκκινο- κατάσταση συναγερμού) και λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στα Μέγαρα και η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα, εκδηλώθηκαν τρεις διαδοχικές εστίες στα Γλυκά Νερά, ενώ μετά από μερικές ώρες εκδηλώθηκε και τέταρτη εστία. Σήμερα, συνελήφθη και κρατείται ως υπαίτιος ένας 80χρονος, ο οποίος αύριο θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια. Θυμίζω ότι πλέον με το νέο Ποινικό Κώδικα, οι ποινές για τους εμπρηστές από πρόθεση φτάνουν τα 20 χρόνια κάθειρξη».


Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος, που είναι συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα (διατηρούσε κατάστημα) και δεν έχει ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, αρνείται να μιλήσει και δεν έχει ομολογήσει, ούτε έχει παραδεχθεί τις πράξεις του.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγνησία: Οι συγγενείς του Γιάννη Καραμπάτση ζητούν απαντήσεις - Έκαναν φτερά τα χρήματα που είχε κληρονομήσει

Μεσόγειος: Στους 29 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία της θάλασσας στο Ιόνιο - Τα μελτέμια «έσωσαν» το Αιγαίο

Τραγωδία σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ισπανία - Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε 11χρονο αγόρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης