Λάρισα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί που παρίσταναν υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και εκβίαζαν κτηνοτρόφο

Λάρισα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί που παρίσταναν υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και εκβίαζαν κτηνοτρόφο

Οι τρεις άνδρες κατάφεραν να αποσπάσουν από τον κτηνοτρόφο 2.600 ευρώ

astynomia
Συνελήφθησαν, χθες, Σάββατο 17 Απριλίου, το πρωί και το βράδυ σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εκβίασης, της αντιποίησης και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για εκβίαση και αντιποίηση.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 13-08-2024 έως προχθές (16-08-2024), οι δράστες, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προσποιούμενοι ιδιότητα υπαλλήλων Σ.Δ.Ο.Ε., μετέβησαν τέσσερις φορές σε κτηνοτροφική μονάδα, ιδιοκτησίας άλλου ημεδαπού, σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ από τον ιδιοκτήτη της, με τη μεταχείριση απειλής βλάβης της επιχείρησής του.

Μάλιστα, το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό παραδόθηκε τμηματικά κάθε φορά από τον παθόντα στους δράστες και συγκεκριμένα δύο φορές επιτόπου στην κτηνοτροφική του μονάδα και, κατόπιν μεταξύ τους συνεννόησης, την τρίτη φορά σε άλλη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ και την τέταρτη σε περιοχή του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας.

Κλείσιμο
Σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε χθες (17-08-2024) το πρωί έξω από την κτηνοτροφική μονάδα του παθόντος, μεταξύ του ιδίου και ενός εκ των συλληφθέντων, ο δράστης παρέλαβε, ύστερα από εκβίαση του παθόντος, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε αφότου ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Κοντά στο σημείο ανέμενε ακόμη ένας από τους δράστες, εντός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου με το οποίο μετέφερε τον συνεργό του στην κτηνοτροφική μονάδα, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος την προσέγγιση των αστυνομικών, έθεσε σε λειτουργία το όχημα επιχειρώντας να διαφύγει, ενώ αντιστάθηκε απωθώντας με τα χέρια του και τις κινήσεις του σώματός του έναν από τους αστυνομικούς.

Παράλληλα, μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε χθες το βράδυ ο τρίτος εκ των δραστών και συνελήφθη.

Πέραν του προσημειωμένου χρηματικού ποσού των 500 ευρώ που αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του, κατασχέθηκαν ακόμη, από την κατοχή των δραστών, το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν και δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαγνησία: Οι συγγενείς του Γιάννη Καραμπάτση ζητούν απαντήσεις - Έκαναν φτερά τα χρήματα που είχε κληρονομήσει

Μεσόγειος: Στους 29 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία της θάλασσας στο Ιόνιο - Τα μελτέμια «έσωσαν» το Αιγαίο

Τραγωδία σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ισπανία - Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε 11χρονο αγόρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης