Λιτόχωρο: Συνελήφθη ο 50χρονος για την πρόκληση της πυρκαγιάς

Λιτόχωρο: Συνελήφθη ο 50χρονος για την πρόκληση της πυρκαγιάς

Έκανε γεωργικές εργασίες σε χωράφι

fotia_fotia
Συνελήφθη, σήμερα, Κυριακή 18 Αυγούστου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, ένας 50χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έθεσε φωτιά σε ξηρά χόρτα εντός αγροτεμαχίου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης αγροτικών εργασιών, στην Πλάκα Λιτόχωρου Πιερίας κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.767,19 ευρώ.

Η φωτιά έσβησε στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου, μετά από επιχείρηση ισχυρών δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος (επίγειων και εναέριων), υδροφόρες και μηχανήματα έργου του δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του δήμου Κατερίνης. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Δίου-Ολύμπου, με τον αρμόδιο δήμαρχο, Βαγγέλη Γερολιόλιο να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ώστε σε ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων να υπάρξει άμεση καταστολή τους.

Στην ανακοίνωσή του δήμου Δίου-Ολύμπου, επισημαίνεται ότι για την κατάσβεση του πολύ επικίνδυνου μετώπου, καθώς επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, στο σημείο επιχείρησαν παράλληλα, από την πρώτη στιγμή πέραν των προαναφερόμενων, προσωπικό του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, δυνάμεις της Αστυνομίας και εθελοντές.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, μέσω της ανακοίνωσής του ευχαριστεί τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για την άμεση διάθεση των εναέριων μέσων και τους πυροσβέστες «που με υπεράνθρωπες προσπάθειες δούλεψαν στοχευμένα», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ευχαριστίες απευθύνονται στους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία του δήμου, «που βρίσκονταν στο σημείο από την αρχή, με μηχανήματα έργου και υδροφόρες», υπογραμμίζεται .

Κλείσιμο
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί επίσης την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον δήμαρχο Κατερίνης Γιάννη Ντούμο για τη διάθεση υδροφόρων, τους εθελοντές όπως και την αστυνομία, για την συνεργασία και την ουσιαστική βοήθειά τους. Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του ο δήμος Δίου -Ολυμπου σημειώνει ότι το «112» ήχησε προληπτικά, για να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές.

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τη δράση του 80χρονου που φέρεται να έβαλε τέσσερις φωτιές

Μεσόγειος: Στους 29 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία της θάλασσας στο Ιόνιο - Τα μελτέμια «έσωσαν» το Αιγαίο

Άνδρος: Ελεύθερος ο καπετάνιος του πλοίου μετά το περιστατικό με το ΙΧ που έμεινε στον «αέρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης