Χαλκιδική: Ο «Ρώσος» και η βουλγαρική μαφία - Τα σενάρια για τους πυροβολισμούς στο beach bar - Δείτε βίντεο

Χαλκιδική: Ο «Ρώσος» και η βουλγαρική μαφία - Τα σενάρια για τους πυροβολισμούς στο beach bar - Δείτε βίντεο

Ο αρχηγός της παρέας των Βουλγάρων με το ψευδώνυμο «Ρώσος» είναι πρωτοπαλίκαρο μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης - Τι θα υποστηρίξουν οι συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό και τα «πολεμοφόδια»

xalkidiki-xylo-art
Διαμάχη συμμοριών βλέπουν οι Αρχές πίσω από την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε beach bar της Χαλκιδικής. Η παρουσία των 7 Βούλγαρων πελατών, που ξεκίνησαν τον καβγά ως αφορμή επειδή καθυστέρησε η παραγγελία τους, κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται.

Ο ιδιοκτήτης του beach bar στην Χανιώτη και άλλοι τρεις που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συμπλοκής αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ κρατούνται τέσσερα άτομα που παραπέμπονται στην ανάκριση για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τι θα υποστηρίξουν οι συλληφθέντες

Από τους συλληφθέντες  ένας θέλει να απολογηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι αγνοί πως το γκλοπ και το σπρέι πιπεριού βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του, το οποίο ανήκει σε εταιρία που εργάζεται. Ο δεύτερος που κατηγορείται περί όπλων θα ζητήσει προθεσμία και θα υποστηρίξει ότι είχε στις αποσκευές το γκλοπ αλλά δεν ήξερε ότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα. Και οι δύο που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη θα ζητήσουν προθεσμία και θα υποστηρίξουν ότι χτύπησαν βρισκόμενοι σε άμυνα.

Η εν λόγω συμπλοκή χαρακτηρίζεται ως μία πολύ σοβαρή υπόθεση και γι αυτό άλλωστε τις έρευνες έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης. Σε στενή συνεργασία βρίσκονται οι ελληνικές αρχές με τις αρχές της Βουλγαρίας. 

Ο «Ρώσος» και η συμμορία του «Τάκι»

Ο αρχηγός της παρέας των πελατών που προκάλεσε το επεισόδιο, σύμφωνα με βουλγαρικά Μέσα Ενημέρωσης είναι γνωστός έμπορος ναρκωτικών στην Σόφια. Διαθέτει το ψευδώνυμο «ο Ρώσος» και σύμφωνα με τον βουλγαρικό τύπο, φέρεται να ήταν το πρωτοπαλίκαρο στην εγκληματική οργάνωση «Τα σφυριά του Τάκι». Η συμμορία αυτή ανήκει στον βαρόνο της κοκαΐνης που αποκαλούν Εσκομπάρ της Βουλγαρίας και έχει το ψευδώνυμο «Τάκι». Ο «Εσκομπάρ» είναι Έλληνας και θεωρείται από τις βουλγαρικές αρχές, ως ο μαέστρος στο συνδικάτο του οργανωμένου εγκλήματος και το όνομα του, έχει εμπλακεί στην εξαφάνιση της βασίλισσας των μπιτ κοιν στη Βουλγαρία, γνωστή με το ψευδώνυμο Δόκτωρ Ρούζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλγαρική Δικαιοσύνη θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του «Ρώσου» που βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Από την ίδια έρευνα οι ελληνικές Αρχές έχουν διαπιστώσει πως ο 55χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης που δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό είναι στην πραγματικότητα «αχυράνθρωπος» ενός Νονού της νύχτας στην Βουλγαρία με τον οποίο φέρεται να έχει αντιπαλότητα ο «Ρώσος» και φυσικά η συμμορία στην οποία ανήκει.

Δείτε βίντεο: Καρέ καρέ πώς έγινε η συμπλοκή

Η «ομάδα ασφαλείας» του μπαρ της Χαλκιδικής, προσεγγίζει την παρέα των θαμώνων από τη Βουλγαρία, το βράδυ της Παρασκευής. Αμέσως αρχίζουν να λογομαχούν και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι θαμώνες έντρομοι απομακρύνονται τρέχοντας και το μαγαζί αδειάζει.



Οι δύο ομάδες εκτοξεύουν καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Ένας από τους άνδρες της ασφάλειας του μαγαζιού βγάζει πιστόλι και πυροβολεί.



Ένα δεύτερο βίντεο πριν τους πυροβολισμούς, αποτυπώνει την παρέα των 7 πελατών από τη Βουλγαρία, να επιτίθεται με μανία στον συμπατριώτη τους και ιδιοκτήτη του beach bar.



Δείτε εικόνες από τη συμπλοκή και τις συλλήψεις που ακολούθησαν:

xalkidiki-1
xalkidiki-2
xalkidiki-3
xalkidiki-4
xalkidiki-5
xalkidiki-6
xalkidiki-7

Όπως είχε γίνει γνωστό, η άγρια συμπλοκή με μαχαιριές και πυροβολισμούς που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο beach bar της Χαλκιδικής και είχε ως αποτέλεσμα τρεις τραυματισμούς, ξεκίνησε από μία ασήμαντη αφορμή.

Ο πυροβολισμός που τραυμάτισε στο στέρνο τον 40χρονο ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται έριξε την αυλαία ενός επεισοδίου που ξεκίνησε από μία απλή αφορμή, την καθυστέρηση παράδοσης της παραγγελίας.

H έρευνα εστιάζεται και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που διαφεύγουν και κατηγορούνται ότι αυτοί πυροβόλησαν εναντίον της παρέας των Βουλγάρων.

Οι διαφεύγοντες δεν είναι Βούλγαροι και αναζητούνται στους κύκλους των ελληνικών ομάδων προστασίας της νύχτας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι αστυνομικοί της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πηγές έλεγαν ότι ήδη από τους αναζητούμενους έχουν ταυτοποιηθεί δύο, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τις εικόνες των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, όταν διέφευγαν, λίγα λεπτά πριν φτάσει η αστυνομία.


Ειδήσεις σήμερα:

Φόρος εισοδήματος: Για πρώτη φορά οι επαγγελματίες πληρώνουν περισσότερα από τους μισθωτούς!

Καιρός: Αλλάζει απότομα με βροχές και καταιγίδες - Πού έπεσε χαλάζι, άναψαν φωτιές από τους κεραυνούς (βίντεο)

Αλέν Ντελόν: Άγγελος ή διάβολος; Τα παιδικά τραύματα και οι σχέσεις με τις γυναίκες και τα παιδιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης