Έπιασαν τον εμπρηστή οχημάτων αστυνομικού και τον ηθικό αυτουργό

H έρευνα συνεχίζεται καθώς οι Αρχές πιστεύουν ότι τις εντολές έδινε άτομο που είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, ύστερα από έρευνα του αστυνομικού

Ένας 27χρονος Έλληνας με συλλήψεις στο παρελθόν για κλοπές ήταν ο δράστης του εμπρησμού στα οχήματα ενός αστυνομικού στην περιοχή Πατέλες του Ηρακλείου, τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου. Παρά την αντίσταση που προέβαλε, συνελήφθη όπως και ο 26χρονος Αλβανός ηθικός αυτουργός που τον πλήρωσε 500 ευρώ για να κάψει τα οχήματα.

Ο 27χρονος χρησιμοποίησε μια μοτοσικλέτα που είχε κλέψει από περιοχή του Ηρακλείου η οποία εντοπίστηκε πέντε ημέρες μετά τον εμπρησμό μέσα σε αγροτεμάχιο σε περιοχή της Χερσονήσου. Όταν έφτασε στον στόχο του, έκλεψε καύσιμα από μια άλλη σταθμευμένη μοτοσικλέτα, περιέλουσε με αυτά το αυτοκίνητο του 40χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου και τη μοτοσικλέτα της 38χρονης συζύγου του που ήταν σταθμευμένα στην πυλωτή και έβαλε φωτιά, η οποία τα κατέστρεψε ολοσχερώς.

Τα ίχνη που βρέθηκαν στην κλεμμένη μηχανή επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του δράστη, σε συνδυασμό με το βίντεο που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, από κάμερα κλειστού κυκλώματος η οποία τον είχε καταγράψει. Ο 27χρονος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στο σπίτι του στον Κατσαμπά, αφού πρώτα προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και χτύπησε τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, ομολόγησε ότι έκανε τον εμπρησμό ακολουθώντας εντολές του 26χρονου Αλβανού, ο οποίος επίσης αντιστάθηκε πριν συλληφθεί έξω από το σπίτι του στην Χερσόνησο. Στα σπίτια και των δύο κατασχέθηκαν 94,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 87,52 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ζυγαριά, 530 ευρώ και δυο κινητά.

Σε βάρος του 27χρονου και 26χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ηθική αυτουργία σε αυτά, κλοπή, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και βία κατά υπαλλήλων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι και ο Αλβανός ακολουθούσε εντολές από κάποιον που είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, ύστερα από έρευνα του αστυνομικού και θέλησε να εκδικηθεί.



Ειδήσεις σήμερα:

Φόρος εισοδήματος: Για πρώτη φορά οι επαγγελματίες πληρώνουν περισσότερα από τους μισθωτούς!

Καιρός: Αλλάζει απότομα με βροχές και καταιγίδες - Πού έπεσε χαλάζι, άναψαν φωτιές από τους κεραυνούς (βίντεο)

Αλέν Ντελόν: Άγγελος ή διάβολος; Τα παιδικά τραύματα και οι σχέσεις με τις γυναίκες και τα παιδιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr