Εκβίαζαν κτηνοτρόφο παριστάνοντας τους υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε.

Τον υποχρέωναν να τους δίνει χρήματα με απειλές για κατάσχεση της επιχείρησής του

«Αχόρταγοι» ήταν τρεις Έλληνες που παρίσταναν τους υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε. και εκβίαζαν συστηματικά έναν ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, υποχρεώνοντάς τον να τους δίνει χρήματα με απειλές για κατάσχεση της επιχείρησής του.

Μέσα σε τέσσερις ημέρες, από την περασμένη Τρίτη ως την Παρασκευή, ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε πληρώσει τους εκβιαστές δύο φορές στη μονάδα του και άλλες δυο σε ραντεβού σε περιοχές του Κιλελέρ και του Δήμου Παλαμά στην Καρδίτσα, δίνοντάς τους συνολικά 2.600 ευρώ. Όταν εκείνοι του ζήτησαν άλλα 500 ευρώ, είδε και απόειδε και κατέφυγε στην Ασφάλεια Λάρισας.

Τα χρήματα προσημειώθηκαν από τους αστυνομικούς και, το πρωί του Σαββάτου, όταν τα παρέλαβε στην κτηνοτροφική μονάδα ένας από τους δράστες, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Κοντά στο σημείο, περίμενε μέσα σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο άλλος ένας συνεργός του που επιχείρησε να διαφύγει και αντιστάθηκε απωθώντας με τα χέρια του έναν από τους αστυνομικούς, αλλά συνελήφθη, όπως και ο τρίτος εκβιαστής που εντοπίστηκε το ίδιο βράδυ.

Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση, αντιποίηση αρχής και βία κατά υπαλλήλων, κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, ενώ εκτός από το προσημειωμένο ποσό κατασχέθηκαν άλλα 35 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στην παράνομη δραστηριότητά τους.






Ειδήσεις σήμερα:

Οργή στο Κορλεόνε στη Σικελία μετά την «προκλητική» ανάρτηση του γιου ενός διαβόητου αρχιμαφιόζου

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ με κακοκαιρία εξπρές για 48 ώρες - Χαλάζι και κεραυνοί, ποιες περιοχές επηρεάζονται


Θρήνος για τα τρία παλικάρια που χάθηκαν στο τροχαίο στα Χανιά, σήμερα οι κηδείες τους - Παραμένει στη ΜΕΘ η 22χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr