ΕΚΟΜΕ: Στηρίζει το ψηφιακό παιχνίδι και τους δημιουργούς του

Στόχος η ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα

Δυναμικό «παρών» στον παγκόσμιο χάρτη της βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών δηλώνει η Ελλάδα, έχοντας αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη και ανάδειξη της εγχώριας παραγωγής αλλά και για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργειών. Με στόχο την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα, το ΕΚΟΜΕ εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Σύλλογο Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος, που θα εκπροσωπήσει την ελληνική αποστολή στο Διεθνές Συνέδριο Gamescom 2024, από τις 21 έως τις 25 Αυγούστου στην Κολωνία της Γερμανίας.

Το Διεθνές Συνέδριο Gamescom 2024 διεξάγεται τα τελευταία 15 χρόνια και αποτελεί τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη διοργάνωση για το ψηφιακό παιχνίδι παγκοσμίως ενώ πέρυσι συγκέντρωσε πάνω από 320.000 επισκέπτες από 100 και πλέον χώρες.

Η παρουσία του ΕΚΟΜΕ σε μία εκδήλωση αυτού του βεληνεκούς, θα το καταστήσει ορατό στην παγκόσμια κοινότητα των video games και θα συμβάλλει στην προώθηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, προβάλλοντας το επενδυτικό κίνητρο επιστροφής χρημάτων 40% cash rebate - στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα παρουσιαστεί το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΚΟΜΕ (cash rebate-VGD), το οποίο συνδιαμορφώθηκε με το Σύλλογο Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος.

Επισημαίνεται, ότι το ΕΚΟΜΕ υποστηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες επαγγελματίες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της αίτησης αλλά και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας υπαγωγής στο επενδυτικό κίνητρο.

Με αφορμή την ελληνική συμμετοχή στο Gamescom, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, Λεωνίδας Χριστόπουλος, δήλωσε στο protothema.gr: «Αναγνωρίζοντας την αναπτυξιακή και καλλιτεχνική αξία του οπτικοακουστικού κλάδου των ψηφιακών παιχνιδιών, στόχος του ΕΚΟΜΕ είναι να στηρίξει έμπρακτα τους δημιουργούς ψηφιακών παιχνιδιών και να αναδείξει την Ελλάδα ως έναν ελκυστικό τόπο για επενδύσεις, συνεργασίες και διασυνοριακές παραγωγές ψηφιακού παιχνιδιού, ενισχύοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων παραγωγών σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά».

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή στο Κορλεόνε στη Σικελία μετά την «προκλητική» ανάρτηση του γιου ενός διαβόητου αρχιμαφιόζου

Έλον Μασκ: Έξαλλος για τον Καντίροφ και το Cybertruck με το πολυβόλο - «Είστε καθυστερημένοι που νομίζετε πως το έδωσα εγώ;»

Κρήτη: Σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στον ΒΟΑΚ - «Ετοιμάσου να με πάρεις αγκαλιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr