Κρήτη: Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τους τρεις νέους που σκοτώθηκαν στον ΒΟΑΚ

Κρήτη: Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τους τρεις νέους που σκοτώθηκαν στον ΒΟΑΚ

Ως ένδειξη πένθους στους τρεις νέους, αναβάλλεται και η «Λευκή Νύχτα» στα Χανιά - Στην εντατική παραμένει η 22χρονη

arthrou-troxaio-kriti
Η πόλη των Χανίων αποχαιρέτησε σήμερα 19 Αυγούστου σύσσωμη τους τρεις νέους, τον 15χρονο Αλέξανδρο, τον 19χρονο Νίκο και τον 20χρονο Θοδωρή, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ του Σαββάτου 17 Αυγούστου στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). 

Συγγενείς και φίλοι των τριών νεαρών είπαν σήμερα, το τελευταίο τους αντίο στον Αλέξανδρο, του οποίου η κηδεία πραγματοποιήθηκε στις 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Χαράλαμπου στα Λενταριανά και στη συνέχεια ετάφη στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής στη Χαλέπα, αλλά και στον Θοδωρή, που κηδεύτηκε στις 11:30 στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου στις Μουρνιές, όπου και ετάφη.

Η κηδεία του Νίκου πραγματοποιήθηκε στις 18:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών. Ορισμένοι Χανιώτες, μάλιστα, τίμησαν από χθες τους νεκρούς, αφήνοντας κεριά και λουλούδια στον τόπο του δυστυχήματος, αναφέρει ο ιστότοπος flashnews.gr.

Από το πολύνεκρο τροχαίο έχει επιζήσει μόνο η 22χρονη Μαρία η οποία ωστόσο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, καθώς από το ατύχημα υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ακυρώνεται η «Λευκή Νύχτα» στα Χανιά

Κλείσιμο
Ως ένδειξη πένθους για τους τρεις νέους, αναβάλλεται η «Λευκή Νύχτα» στα Χανιά. «Το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, σε συνεννόηση και με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές και χορηγούς τους, ανακοινώνουν την αναβολή των προσεχών εκδηλώσεων της «Λευκής Νύχτας», εξαιτίας της επιθυμίας τους να συμμετάσχουν στο πένθος του τόπου μας για τις πρόσφατες άδικες απώλειες των νέων εργαζομένων που για μια ακόμα φορά έπεσαν θύματα του απαρχαιωμένου εθνικού οδικού δικτύου της Κρήτης και των πιεστικών συνθηκών της καλοκαιρινής περιόδου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Από πλευράς των θεσμικών φορέων του Επιχειρηματικού και Εμπορικού κόσμου των Χανίων, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε - το ίδιο δυναμικά - με τις δημόσιες παρεμβάσεις μας την Ελληνική Πολιτεία, με σκοπό την επείγουσα επίσπευση της κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα, ο οποίος για τόσες δεκαετίες αποτελεί «ανοιχτή πληγή» για την ζωή, την ασφάλεια και την ανάπτυξη της κοινωνίας της Κρήτης», συνεχίζει η ανακοίνωση.

H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του Νίκου

Πριν από λίγες ώρες, η μητέρα του 19χρονου Νίκου σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα, αποχαιρέτησε και διαδικτυακά τον γιο της. 

Η ίδια γράφει χαρακτηριστικά «Όταν σε έφερα στο κόσμο ομόρφυνε η ζωή μου όσο μεγάλωνες έβλεπα ότι η ομορφιά ήσουν εσύ τα πειράγματα σου οι βλακείες σου το χαμόγελο σου τα νεύρα σου αλλά πάντα ερχόσουν και με έπαιρνες αγκαλιά και μου έλεγες ηρέμησε μάνα εγώ είμαι εδώ ότι θες από μένα θα είμαι δίπλα σου εγώ.

Μια μέρα πριν φύγεις από την αγκαλιά μου μου είπες την Παρασκευή θα δουλέψω και μετά θα φύγω διακοπές χωρίς να ξέρει κανείς που πάω έτσι και το έκανες πήγες εκεί που δεν μπορώ να έρθω αλλά να ξέρεις κάτι εγώ θα έρθω και ας μην μου πεις που είσαι γιατί μια μάνα παντού ξέρει που είναι το παιδί της. Ετοιμάσου να με πάρεις αγκαλιά γιατί θα έρθω».



Μια μέρα πριν φύγεις από την αγκαλιά μου μου είπες την Παρασκευή θα δουλέψω και μετά θα φύγω διακοπές χωρίς να ξέρει κανείς που πάω έτσι και το έκανες πήγες εκεί που δεν μπορώ να έρθω αλλά να ξέρεις κάτι εγώ θα έρθω και ας μην μου πεις που είσαι γιατί μια μάνα παντού ξέρει που είναι το παιδί της. Ετοιμάσου να με πάρεις αγκαλιά γιατί θα έρθω».

anartisi-miteras_1_

Η οικογένεια και οι φίλοι του 20χρονου Θοδωρή, θα τον αποχαιρετήσουν το πρωί της Δευτέρας 19 Αυγούστου. Η κηδεία του θα γίνει στις 11:30 στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου στις Μουρνιές.

Η κηδεία του 19χρονου Νίκου θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών.

Ο 19χρονος Νίκος Τζαγκαράκης:

nikos


Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν αύριο και τον 15χρονο Αλέξανδρο.

Ο 15χρονος Αλέξανδρος Συμιανάκης:

alex


Το μοιραίο τροχαίο

Υπενθυμίζεται ότι το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της γέφυρας του Γαλατά, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ΙΧ συγκρούστηκε με βαν.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα δύο ακόμα νεαρά άτομα, εκ των οποίων το ένα κατέληξε λίγο αργότερα.

troheo3
troheo2
troheo


Στο βαν επέβαιναν 21 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς και η Τροχαία ΒΟΑΚ, η οποία διερευνά τα αίτια της τραγωδίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Οργή στο Κορλεόνε στη Σικελία μετά την «προκλητική» ανάρτηση του γιου ενός διαβόητου αρχιμαφιόζου

Έλον Μασκ: Έξαλλος για τον Καντίροφ και το Cybertruck με το πολυβόλο - «Είστε καθυστερημένοι που νομίζετε πως το έδωσα εγώ;»

Κρήτη: Σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στον ΒΟΑΚ - «Ετοιμάσου να με πάρεις αγκαλιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης