Χαλκιδική: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης όπου πνίγηκε η 8χρονη

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η ανάκληση των αδειών λειτουργίας για τις πισίνες, οι οποίες δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική όπου πνίγηκε το 8χρονο κορίτσι προέβη τη Δευτέρα η αρμόδια περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμος Κασσάνδρας ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης, όπου εντοπίστηκε νεκρή η 8χρονη , μετά από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής επιτροπής. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε ότι από επιτόπιο έλεγχο στην κατασκήνωση προέκυψε πως σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά, αφήνοντας σημεία από τα οποία ήταν δυνατή η πρόσβαση στην κολυμβητική δεξαμενή. Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πισίνα, ο έλεγχος αποκάλυψε ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωσίβια και κοντάρι, ενώ δεν υπήρχαν σημάνσεις για τα βάθη.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το άτομο που είχε οριστεί ως υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών με τις σχετικές υγειονομικές και τουριστικές διατάξεις, δεν είχε προσληφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το έτος 2024 και δεν είχε οριστεί άλλος υπεύθυνος.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του 2016, η οποία καθορίζει τα κριτήρια για τη λειτουργία κατασκηνώσεων, η πισίνα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο ασφαλή και κατάλληλα περιφραγμένο με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μέτρων, προκειμένου να διασφαλίζεται η χρήση της υπό την επίβλεψη του απαιτούμενου προσωπικού, όπως ναυαγοσώστες.

Ειδήσεις σήμερα:

Στην Κέρκυρα για διακοπές η Τζένιφερ Άνιστον - Ήρθε αλλά πέρασε σχεδόν απαρατήρητη

Προειδοποίηση Κολυδά: Προσοχή, ξεκινά ο δεύτερος γύρος της κακοκαιρίας - Δείτε χάρτη με τις επικίνδυνες περιοχές

Βρετανία: Επίθεση με μαχαίρι στο Μάντσεστερ - Μία νεκρή, δύο σοβαρά τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr