Ουάσιγκτον: Eπιφανείς ομογενείς καθοδηγούν επαγγελματικά ελληνοαμερικανούς φοιτητές

Ουάσιγκτον: Eπιφανείς ομογενείς καθοδηγούν επαγγελματικά ελληνοαμερικανούς φοιτητές

Ανάμεσα στους ομογενείς ήταν ο Τζορτζ Τένετ, πρώην διοικητής της CIA, και ο σύμβουλος του Μπάιντεν για την Καινοτομία σε θέματα καθαρής ενέργειας, Τζον Ποντέστα

Hellenic_Inn
Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, Ελληνοαμερικανοί φοιτητές και νέοι επαγγελματίες από όλη την Αμερική συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον για να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που τους επιτρέπει να γνωρίσουν και να λάβουν επαγγελματική καθοδήγηση από διακεκριμένα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Το ετήσιο πρόγραμμα πραγματοποιείται από την οργάνωση National Hellenic Society με την συνδρομή του γνωστού Ελληνοαμερικανού λομπίστα, Μάικ Μανάτου.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα συμμετείχαν νυν και πρώην αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, επιχειρηματικοί ηγέτες και επιτυχημένοι σε διάφορους τομείς Ελληνοαμερικανοί επαγγελματίες , όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους μαθητές. Μεταξύ των επιφανών Ελληνοαμερικανών ηγετών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν ο Τζορτζ Τένετ, πρώην διοικητής της CIA, η πρώην βοηθός του προέδρου Κλίντον για νομοθετικές υποθέσεις, Lisa Kountoupes, και ο ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Μπάιντεν για την Καινοτομία σε θέματα καθαρής ενέργειας, Τζον Ποντέστα.

Οι ομιλητές μοιράστηκαν προσωπικές ιστορίες για τη σχέση τους με την ελληνική κληρονομιά τους και εξήγησαν πώς οι ελληνικές αρχές και αξίες, που μετέφεραν οι μετανάστες πρόγονοί τους, έχουν επιβιώσει και επηρεάσει την επαγγελματική τους πορεία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αξίες όπως η σκληρή δουλειά, η τιμή, η ταπεινότητα, η εκπαίδευση, η αριστεία, η ενσυναίσθηση, η οικογένεια, η πίστη και το φιλότιμο αναδείχθηκαν ως οι βασικοί παράγοντες επιτυχίας για πολλούς από τους ομιλητές».

Οι συναντήσεις που είχαν οι μαθητές έλαβαν χώρα στο συγκρότημα του Λευκού Οίκου, στο Καπιτώλιο, και στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ξενάγηση στα μνημεία της αμερικανικής πρωτεύουσας, όπου ενημερώθηκαν για την αρχιτεκτονική επιρροή που αντλούν από την αρχαία Ελλάδα.

Κλείσιμο
Ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να εμπνεύσει τους μαθητές και να τους κάνει να αισθανθούν περήφανοι για την ελληνική καταγωγή τους και συγχρόνως να τους δώσει τη δυνατότητα να οικοδομήσουν σχέσεις με ισχυρούς παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, με σκοπό να αντλήσουν συμβουλές και επαγγελματική καθοδήγηση που θα τους βοηθήσει στη μετέπειτα πορεία τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με νεκρή 39χρονη στην Κέρκυρα - Το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε σε τοιχίο


Το χτύπημα του Ισραήλ στη Χοντέιντα πιθανόν είναι έγκλημα πολέμου, λέει η Human Rights Watch

Περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή Κουρσκ, ανακοίνωσε η Ρωσία



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης