Χαλκιδική: Μπροστά στα μάτια της μάνας και του αδελφού του σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ

Χαλκιδική: Μπροστά στα μάτια της μάνας και του αδελφού του σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ

Δραματική η περιγραφή του αδερφού του 19χρονου, δήλωσε πως «ο υπεύθυνος του παιχνιδιού μας άλλαξε θέσεις όταν καθίσαμε και μας είπε ότι θα το πάει δυνατά»

xalkidiki-19xronos-mak
Δραματικές στιγμές στην Χαλκιδική από το δυστύχημα που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας με έναν 19χρονο να χάνει τη ζωή του όταν έσπασε παιχνίδι σε λούνα παρκ στo Πευκοχώρι.

Στο σημείο πήγε το ΕΚΑΒ και μετέφερε το παιδί σε κρίσιμη κατάσταση στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Έχει συλληφθεί ο 58χρονος υπεύθυνος του λούνα παρκ, ενώ δεν έχει συλληφθεί ο χειριστής του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 19χρονος μαζί με τον αδερφό του ήταν σε ένα παιχνίδι το οποίο έσπασε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Το περιστατικό παρακολουθούσε ο τρίτος αδερφός των παιδιών που ήταν επίσης στον χώρο.

Στο σημείο πήγε το ΕΚΑΒ και μετέφερε το παιδί σε κρίσιμη κατάσταση στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Έχει συλληφθεί ο 58χρονος υπεύθυνος του λούνα παρκ, ενώ διέφυγε της σύλληψης ο χειριστής του παιχνιδιού καθώς τράπηκε σε φυγή τη στιγμή του δυστυχήματος. 

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Χαλκιδικής.

Κλείσιμο
Από τις αρχές, διερευνάται η νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησης και του μηχανήματος, ενώ ο χώρος έχει αποκλειστεί μέχρι τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης. 

Τι δήλωσε ο 16χρονος αδερφός του άτυχου 19χρονου

Δραματικές είναι οι δηλώσεις του αδερφού του άτυχου 19 χρονου που μίλησε στην στο photothema.gr και περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μαζί με τον αδερφό του στο λούνα παρκ. Μητέρα κι αδερφός είδαν το θύμα να πετάγεται στον αέρα και να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια τους.

«Ανεβήκαμε πάνω στο παιχνίδι μαζί με τον αδερφό μου . Λίγο πριν ξεκινήσουμε ,αυτός που θα το οδηγούσε , μας άλλαξε θέσεις και τον ακούσαμε να μας λέει : « Θα το πάω τέρμα, θα το πάω δυνατά…». Στην αρχή το πήγαινε σταθερά, μετά όμως άρχισε να πηγαίνει πολύ γρήγορα. Καθόμουν στο ίδιο κάθισμα με τον αδερφό μου και ξαφνικά βλέπω το κάθισμα να ξεκολάει.

Κοιτάζω τον αδερφό μου και του λέω: « Γιάννη , το κάθισμα ξεκολάει». Με κοίταζε στα μάτια, δεν πρόλαβε να πει κουβέντα και βλέπω τον αδερφό μου να εξαφανίζεται. Πετάχτηκε στον αέρα από τη μεγάλη ταχύτητα που πήγαινε το παιχνίδι και σκοτώθηκε. Κάτω ήταν η μητέρα μου με τον άλλον αδερφό μου και ούρλιαζαν.

Είδαν τον αδερφό μου να σκοτώνεται. Αυτός που οδηγούσε το παιχνίδι κατάφερε να ξεφύγει ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμα εν κινήσει κι εγώ κρατιόμουν από ένα σίδερο για να σωθώ. Άλλοι το σταμάτησαν το μηχάνημα, το καταλαβαίνετε; Θα σκοτωνόμουν κι εγώ αν δεν έβρισκα τη δύναμη να κρατηθώ γερά. Νομίζω ότι βλέπω έναν εφιάλτη, δεν μπορώ να συνέλθω…» είπε κλαίγοντας στο protothema.gr ο αδερφός του θύματος.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου, Γιώργος Τσιρκούδης δήλωσε μιλώντας στο protothema.gr ότι δε γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος για το λούνα παρκ. «Είμαστε σοκαρισμένοι από το συμβάν. Το λούνα παρκ είναι εγκατεστημένο στο σημείο πάνω από είκοσι χρόνια. Δεν είχε ακουστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν κάποιο άσχημο περιστατικό όπως το σημερινό που μας έχει λυγίσει. Τον ιδιοκτήτη τον γνωρίζω, είναι οικογενειάρχης, δεν ξέρω τι συνέβη και καταλήξαμε σε αυτή την τραγωδία…».

Διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας. Θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ το σημείο παραμένει αποκλεισμένο από τους αστυνομικούς.

Συγκλονισμένη και η γιαγιά του 19χρονου

Η γιαγιά του 19χρονου θύματος μιλάει επίσης στο protothema.gr και συγκλονίζει:

«Είναι άδικο αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας, είναι άδικο. Χάθηκε το παιδί μας άδικα. Ο γιος μου, ο πατέρας του παιδιού μέχρι να φτάσει στη Χαλκιδική από την Αθήνα οδηγώντας όλο το βράδυ , έκλαιγε πάνω στο τιμόνι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι πέθανε το παιδί του.

Ο αδερφός του που καθόντουσαν μαζί στο ίδιο κάθισμα, προσπάθησε το παιδί να κρατήσει τον αδέρφό του από τη μπλούζα αλλά σκίστηκε η μπλούζα και έπεσε.

Τι τραύματα θα έχει αυτό το παιδί, πόση ψυχολογική υποστήριξη θα χρειαστεί για να ξεπεράσει το σοκΣε λίγες μέρες , ο Γιάννης μας θα πήγαινε σε σχολή αεροπορίας , του είχαν ετοιμάσει και στολή αλλά η μοίρα μας τσάκισε όλους» λέει η γιαγιά του θύματος στο protothema.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Πευκοχώρι Θεσσαλονίκης - Πέθανε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ

Αγωνία για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στο Παλέρμο - Ο μεγιστάνας γιόρταζε τη δικαίωσή του σε υπόθεση απάτης

Πώς θα γυρίσουν οι αστροναύτες του Starliner στη Γη; To δύσκολο δίλημμα για τη NASA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης