Γαύδος: Με τρεις βάρκες έφτασαν στη Γαύδο 76 μετανάστες

Οι μετανάστες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και το μεσημέρι με το πλοίο της Γραμμής θα μεταφερθούν στα Σφακιά

Με τρεις βάρκες έφτασαν πρωινές ώρες σήμερα στη Γαύδο, 76 μετανάστες, οι οποίοι και αποβιβάστηκαν με τη βοήθεια ψαράδων του νησιού.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΑΠΕ ΜΠΕ, από τη δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη, οι μετανάστες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και το μεσημέρι με το πλοίο της Γραμμής θα μεταφερθούν στα Σφακιά για τις προβλεπόμενες διαδικασίες και από εκεί στα Χανιά για φιλοξενία μέχρι την αναχώρηση τους σε δομή της Αθήνας.

Πρόκειται για μετανάστες από Συρία, Αίγυπτο, Σουδάν, Μπαγκλαντές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται έξι ανήλικοι και τέσσερεις γυναίκες. Οι δύο βάρκες έφτασαν κατευθείαν στο λιμάνι της Γαύδου, την Καραβέ, με τη βοήθεια ενός ψαρά, ενώ η τρίτη βάρκα εντοπίστηκε από άλλον ψαρά στην Τρυπητή και με τη βοήθεια του, τους μετέφερε με δύο δρομολόγια επίσης στο κεντρικό λιμάνι, της Καραβέ.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο «…μέσα στην σεζόν είναι η δεύτερη φορά που φτάνουν στη Γαύδο μετανάστες, όμως όπως διαπιστώνουμε η Κρήτη είναι σημείο το οποίο προσεγγίζουν και αυτό θα συμβαίνει όσο δε γίνεται τίποτα στις χώρες τους».


Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Μπροστά στα μάτια της μάνας και του αδελφού του σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ

Τήλος: Συγκίνησε ο λιμενικός που διέσωσε το 50ημερών βρέφος - Το προσφυγόπουλο έπινε γάλα με θαλασσινό νερό για τρεις μέρες

Τζο Μπάιντεν: Με δάκρυα στα μάτια στο συνέδριο των Δημοκρατικών - «Έκανα λάθη, στηρίξτε Χάρις, ο Τραμπ είναι loser»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr