Χαλκιδική: Ξεσπούν οι συγγενείς του 19χρονου, χωρίς άδεια τα μηχανήματα του λούνα παρκ - Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού

Η πλαστική καρέκλα στην οποία καθόταν ξεκόλλησε και ο 19χρονος έπεσε με φόρα από το παιχνίδι - Τι αποκαλύπτει η δήμαρχος της περιοχής και τι λένε ο πατέρας, ο αδερφός και η γιαγιά του παιδιού

Σοκαρισμένοι είναι όλοι στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής από τον τραγικό θάνατο ενός 19χρονου σε λούνα παρκ με τους συγγενείς να αναζητούν ευθύνες. Ο άτυχος νεαρός παραθέριζε με τη μητέρα και τα δύο του αδέρφια στην Χαλκιδική και ανέβηκε σε παιχνίδι με περιστρεφόμενες καρέκλες χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει.

Ο 19χρονος σύμφωνα με τα αποτελέσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης πέθανε ακαριαία από την πτώση. Να σημειωθεί ότι η κηδεία του 19χρονου θα γίνει αύριο στις 11.00 στη Βέροια, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Η πλαστική καρέκλα στην οποία καθόταν ξεκόλλησε και ο 19χρονος έπεσε με φόρα από το παιχνίδι, όπως δήλωσε σοκαρισμένος ο αδερφός του, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στη διπλανή θέση και είδε την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του. Ο 19χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα στον αυχένα και το κεφάλι.

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συνελήφθη αμέσως και αναμένεται να απολογηθεί σε Εισαγγελέα, ενώ ο χειριστής του μηχανήματος -που φέρεται να είπε στα παιδιά «θα το πάω τέρμα»- έφυγε αμέσως από το σημείο και αναζητείτο από τις Αρχές στο πλαίσιο του αυτοφώρου μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο τελικά παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ Κιλκίς και μεταφέρεται στης Κασσάνδρας.

Διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσάνδρας. Θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ το σημείο παραμένει αποκλεισμένο από τους αστυνομικούς.
 

Παράνομο το λούνα παρκ

Εν τω μεταξύ, στην αποκάλυψη ότι δεν δίνεται άδεια λειτουργίας για τα λούνα παρκ από τον δήμο, προχώρησε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, μετά το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον 19χρονο που σκοτώθηκε σε ένα παιχνίδι το οποίο έσπασε.  Ειδικότερα, η δήμαρχος μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε ότι το λούνα παρκ είχε ανοίξει παράνομα φέτος.

«Το συγκεκριμένο λούνα παρκ είχε ανοίξει παράνομα φέτος. Μέχρι πέρυσι έκανε γνωστοποίηση ενώ φέτος δεν έκανε καμία γνωστοποίηση και για αυτό ο δήμος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία των κυρώσεων. Είμαι σοκαρισμένη από το θάνατο του παιδιού, ήταν ένας φρικτός θάνατος και θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένειά του» συμπλήρωσε.

Μιλώντας, ακόμη, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, η κ.Χαλκιά τόνισε τα εξής για το λούνα παρκ: «Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το υπουργείο Ανάπτυξης». Επισήμανε ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Απ' εκει παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O Δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 22, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος» είπε χαρακτηριστικά. Εφόσον μπουν τα πρόστιμα, συμπλήρωσε η κ. Χαλκιά, μετά προβλέπεται να κληθεί για εξηγήσεις ο επιχειρηματίας και ακολουθεί η σφράγιση του χώρου.



«Το θέμα είναι ότι αυτά πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Ο δήμος τι μηχανισμό πρέπει να έχει για να ελέγξει αν αυτά τα μηχανήματα ήταν πιστοποιημένα; Το υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει αν πληρούνται οι προδιαγραφές της ΚΥΑ» επανέλαβε. Στον συγκεκριμένο δήμο, σημείωσε η κ. Χαλκιά, τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί τρία διαδοχικά συμβάντα, με το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του σε πισίνα κατασκήνωσης, την συμπλοκή στο παραλιακό μαγαζί και τώρα τον θάνατο του 19χρονου. 

Καταλήγοντας, η κ. Χαλκιά τόνισε: «Θα μιλήσω όχι σαν δήμαρχος, αλλά σαν μάνα. Έκλεισε ένα σπίτι, έχασε το παιδί της σήμερα μια τραγική οικογένεια που θέλω να τους λυπηθώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Έχασαν το παιδί τους. Αυτό είναι το κακό. Ότι πρέπει να είμαστε στην πρόληψη και όχι στην καταστολή».

Βρείτε τους ενόχους γιατί θα τους βρω εγώ, λέει ο πατέρας του 19χρονου

O πατέρας του 19χρονου που δεν ήταν μπροστά στο δυστύχημα μίλησε συγκλονισμένος στο protothema.gr και δήλωσε:

«Γλίτωσε το δεύτερο παιδί μου, καταλάθος. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχασα τον γιο μου άδικα. Ψάξτε να βρείτε τον Δήμαρχο που έδινε άδειες σε αυτά τα σάπια μηχανήματα, τα κακής ποιότητας και διαλυμένα μηχανήματα. Είναι έγκλημα αυτό που έγινε σήμερα. Βρείτε τους γιατί θα τους βρω εγώ!»
 

Τι δήλωσε ο 16χρονος αδερφός του άτυχου 19χρονου

Παράλληλα, δραματικές είναι και οι δηλώσεις του αδερφού του άτυχου 19 χρονου που μίλησε στην στο photothema.gr και περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μαζί με τον αδερφό του στο λούνα παρκ. Μητέρα κι αδερφός είδαν το θύμα να πετάγεται στον αέρα και να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια τους.

«Ανεβήκαμε πάνω στο παιχνίδι μαζί με τον αδερφό μου . Λίγο πριν ξεκινήσουμε ,αυτός που θα το οδηγούσε , μας άλλαξε θέσεις και τον ακούσαμε να μας λέει : « Θα το πάω τέρμα, θα το πάω δυνατά…». Στην αρχή το πήγαινε σταθερά, μετά όμως άρχισε να πηγαίνει πολύ γρήγορα. Καθόμουν στο ίδιο κάθισμα με τον αδερφό μου και ξαφνικά βλέπω το κάθισμα να ξεκολάει.

Κοιτάζω τον αδερφό μου και του λέω: « Γιάννη , το κάθισμα ξεκολάει». Με κοίταζε στα μάτια, δεν πρόλαβε να πει κουβέντα και βλέπω τον αδερφό μου να εξαφανίζεται. Πετάχτηκε στον αέρα από τη μεγάλη ταχύτητα που πήγαινε το παιχνίδι και σκοτώθηκε. Κάτω ήταν η μητέρα μου με τον άλλον αδερφό μου και ούρλιαζαν.

Είδαν τον αδερφό μου να σκοτώνεται. Αυτός που οδηγούσε το παιχνίδι κατάφερε να ξεφύγει ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμα εν κινήσει κι εγώ κρατιόμουν από ένα σίδερο για να σωθώ. Άλλοι το σταμάτησαν το μηχάνημα, το καταλαβαίνετε; Θα σκοτωνόμουν κι εγώ αν δεν έβρισκα τη δύναμη να κρατηθώ γερά. Νομίζω ότι βλέπω έναν εφιάλτη, δεν μπορώ να συνέλθω…» είπε κλαίγοντας στο protothema.gr ο αδερφός του θύματος.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου, Γιώργος Τσιρκούδης δήλωσε μιλώντας στο protothema.gr ότι δε γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος για το λούνα παρκ. «Είμαστε σοκαρισμένοι από το συμβάν. Το λούνα παρκ είναι εγκατεστημένο στο σημείο πάνω από είκοσι χρόνια. Δεν είχε ακουστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν κάποιο άσχημο περιστατικό όπως το σημερινό που μας έχει λυγίσει. Τον ιδιοκτήτη τον γνωρίζω, είναι οικογενειάρχης, δεν ξέρω τι συνέβη και καταλήξαμε σε αυτή την τραγωδία…».

Διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας. Θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ το σημείο παραμένει αποκλεισμένο από τους αστυνομικούς.

Συγκλονισμένη και η γιαγιά του 19χρονου

Η γιαγιά του 19χρονου θύματος μιλάει επίσης στο protothema.gr και συγκλονίζει: «Είναι άδικο αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας, είναι άδικο. Χάθηκε το παιδί μας άδικα. Ο γιος μου, ο πατέρας του παιδιού μέχρι να φτάσει στη Χαλκιδική από την Αθήνα οδηγώντας όλο το βράδυ , έκλαιγε πάνω στο τιμόνι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι πέθανε το παιδί του.

Ο αδερφός του που καθόντουσαν μαζί στο ίδιο κάθισμα, προσπάθησε το παιδί να κρατήσει τον αδέρφό του από τη μπλούζα αλλά σκίστηκε η μπλούζα και έπεσεΤι τραύματα θα έχει αυτό το παιδί, πόση ψυχολογική υποστήριξη θα χρειαστεί για να ξεπεράσει το σοκΣε λίγες μέρες , ο Γιάννης μας θα πήγαινε σε σχολή αεροπορίας , του είχαν ετοιμάσει και στολή αλλά η μοίρα μας τσάκισε όλους» λέει η γιαγιά του θύματος στο protothema.gr



Δείτε βίντεο: Χαλκιδική: Ξεσπούν οι συγγενείς του 19χρονου, χωρίς άδεια τα μηχανήματα του λούνα παρκ - Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού



Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Πευκοχώρι Θεσσαλονίκης - Πέθανε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ

Αγωνία για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στο Παλέρμο - Ο μεγιστάνας γιόρταζε τη δικαίωσή του σε υπόθεση απάτης

Πώς θα γυρίσουν οι αστροναύτες του Starliner στη Γη; To δύσκολο δίλημμα για τη NASA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr