Χειροπέδες σε «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων στα Γρεβενά

Χειροπέδες σε «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων στα Γρεβενά

Η συμμορί εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους έπρεπε να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση

xeiropedes_arxeio_n
Χάρη στην άμεση κινητοποίηση, συνελήφθη ένας 31χρονος Έλληνας που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» εγκληματικής ομάδας η οποία εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους έπρεπε να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Η επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας ξεκίνησε μετά από πλήθος καταγγελίες υποψήφιων θυμάτων, τα οποία είχαν δεχθεί τηλεφωνικές κλήσεις από “μαϊμού” γιατρούς, αλλά είχαν αντιληφθεί ότι επρόκειτο για απατεώνες. Ως το απόγευμα του Σαββάτου, μόνο μια 74χρονη είχε πειστεί για τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού της και είχε παραδώσει σε ένα μέλος του κυκλώματος 1.400 ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για έξοδα του χειρουργείου.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην πόλη των Γρεβενών τον 31χρονο που παρέλαβε το ποσό, του πέρασαν χειροπέδες και, εκτός από τα 1.400 ευρώ της ηλικιωμένης, βρήκαν στην κατοχή του άλλα 700 ευρώ η προέλευση των οποίων ερευνάται. Επιπλέον, κατέσχεσαν πέντε κροτίδες και το κινητό του τηλέφωνο για το οποίο ζητήθηκε άρση απορρήτου ώστε να εντοπιστούν οι συνεργοί του.

Σε βάρος του «εισπράκτορα» σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη από εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των συνεργών του συνεχίζονται, ενώ εξετάζεται αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες απάτες.



Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Μπροστά στα μάτια της μάνας και του αδελφού του σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ

Τήλος: Συγκίνησε ο λιμενικός που διέσωσε το 50ημερών βρέφος - Το προσφυγόπουλο έπινε γάλα με θαλασσινό νερό για τρεις μέρες

Τζο Μπάιντεν: Με δάκρυα στα μάτια στο συνέδριο των Δημοκρατικών - «Έκανα λάθη, στηρίξτε Χάρις, ο Τραμπ είναι loser»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης