Κακοκαιρία: Βροχές και σφοδρή χαλαζόπτωση σε Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από το απόγευμα, τον Βόλο, την Ημαθία, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Πέλλα και την Κοζάνη - Ο πυρήνας της κακοκαιρίας μετατοπίστηκε το βράδυ στη Χαλκιδική και στον Θερμαϊκό κόλπο

Η κακοκαιρία «χτυπά» πολλές περιοχές της Ελλάδας σήμερα, Τρίτη 20 Αυγούστου, από το μεσημέρι.

Σε πολλά σημεία της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας, οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με χαλάζι, καταιγίδες και πλημμύρες, ενώ σε αρκετές περιοχές εμφανίστηκαν και κεραυνοί. Σφοδρή είναι η καταιγίδα που σαρώνει την περιοχή του Βόλου ενώ συνεχείς είναι οι κεραυνοί και οι θυελλώδεις ριπές ανέμου. Η βροχή μετέτρεψε τους δρόμους της πόλης σε ποτάμια. 

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων  με τον Δήμο να ζητά από τους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και να αποφεύγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από δένδρα, μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων.

Βόλος: Σφοδρή καταιγίδα και συνεχείς κεραυνοί

Πολύ σφοδρή καταιγίδα σαρώνει τον Βόλο, τα προάστια και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας την Μαγνησίας απόψε το βράδυ.

Η καταιγίδα που ξεκίνησε στις 21:25, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχή, τις θυελλώδεις ριπές ανέμου και τις συνεχείς πτώσεις κεραυνών, που μετατρέπουν τον ουρανό από νύχτα σε μέρα. Οι κεραυνοί και μέσα στην πόλη του Βόλου, δημιουργούν απόκοσμη ατμόσφαιρα από τις συνεχείς λάμψεις και κρότους.

Δείτε βίντεο




Οι δρόμοι του Βόλου από την σφοδρή βροχόπτωση έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ έχουν σπάσει τέντες σε πολυκατοικίες και η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη σε όλη την περιοχή. Ταυτόχρονα ακούγονται σειρήνες οχημάτων της Πυροσβεστικής που σπεύδουν για περιπτώσεις όπου έχουν λάβει κλήσεις για βοήθεια.

Σύμφωνα με την αυτοψία του TheNewspaper.gr, ο ποταμός Κραυσίδωνας άντεξε και παρότι δέχθηκε πίεση από τόνου νερού που κατέβασε από το Πήλιο, δεν κινδύνευσε με υπερχείλιση, καθώς μετά τον Daniel και τον Elias έχουν γίνει έργα καθαρισμού της κοίτης.

Δείτε βίντεο



Σύμφωνα με το Forecast Weather Greece ο ισχυρός πυρήνας της κακοκαιρίας μετατοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης από την Θεσσαλία στην Χαλκιδική και στη συνέχεια στο Θερμαϊκό κόλπο.




Βραχεία χαλαζόπτωση και βροχές στην Ημαθία

Βροχές με έντονη χαλαζόπτωση μικρής διάρκειας σημειώθηκαν στην Ημαθία το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, στην Κεντρική Μακεδονία αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.



Το χαλάζι στη Βέροια ήταν μικρό σε μέγεθος, ενώ στα χωριά της Νάουσας, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεφτε σαν «πέτρες».

«Βουνό» από χαλάζι στα Τρίκαλα

Έντονη χαλαζόπτωση παρατηρήθηκε νωρίτερα σήμερα  και στα Τρίκαλα, ενώ δεν απουσίαζαν οι δυνατοί άνεμοι και ισχυρή καταιγίδα, που προκάλεσαν πολλές ζημιές στην πόλη. 

 
Χρειάστηκε μόλις 1 ώρα έντονης βροχόπτωσης για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια και κεντρικές αρτηρίες όπως η οδός Ηπείρου να κλείσουν εντελώς λόγω του ύψους του νερού. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του trikalavoice.gr




Καταιγίδα και χαλάζι σύντομης διάρκειας στη Λάρισα

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος larissanet.gr, γύρω στις 17:00 άρχισε να βρέχει με ιδιαίτερη ένταση στη Λάρισα. Η καταιγίδα, που κράτησε λιγότερο από μισή ώρα, συνοδευόταν από ριπές αέρα, βροντές και για λίγα λεπτά χαλαζόπτωση, μέσα στην πόλη. Σε ορισμένα σημεία της πόλης σημειώθηκαν καταστροφές και ορισμένοι δρόμοι πλημμύρισαν. 




Χαλάζι έπεσε κατά τόπους και σε άλλα σημεία του Νομού Λάρισας, όπως στον Δήμο Κιλελέρ. Αναφορές υπάρχουν για χαλαζόπτωση και στην Τερψιθέα και στο Ελευθεραι, αναφέρει ο ιστότοπος.



Η κακοκαιρία που έπληξε τη Λάρισα το απόγευμα της Τρίτης προκάλεσε σημαντικά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Σε πολλά σημεία δεν υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες, σε περιοχές του κέντρου παρατηρείται πρόβλημα στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ με διακοπές ρεύματος, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν γίνει… ποτάμια.

Δείτε φωτογραφίες του larissanet.gr




Συστάσεις προς τους πολίτες από τον δήμο Λαρισαίων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων 

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, λόγω των έντονων καρικών φαινομένων. Ο δήμος συστήνει με ανακοίνωσή του στους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και να αποφεύγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από δένδρα, μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου Λαρισαίων, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας-επιφυλακής και θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα. Παράλληλα, συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.


Πέλλα: Χαλάζι στον Αρχάγγελο και στην Αλμωπία

Ζημιές από το έντονο χαλάζι έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες της Αλμωπίας και του Αρχαγγέλου.

Συγκεκριμένα ο Διονύσης Δρενος, πρόεδρος του Αρχαγγέλου κάνει λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή στις πατάτες Αρχαγγέλου αλλά και στις κερασιές, αναφέρει ο ιστότοπος pellanews.gr. 


Έντονη χαλαζόπτωση στο Μεταξά Σερβίων της Κοζάνης

Το χαλάζι κάλυψε τις στέγες των σπιτιών των κατοίκων του Μεταξά Σερβίων στην Κοζάνη, όπως δείχνει καθαρά βίντεο του ιστότοπου kozanimedia.gr.


Η Πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Τετάρτη 21-08-2024


Βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Άστατος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες σε όλη τη χώρα.
Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανόν να είναι ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: ’στατος κατά διαστήματα νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 28 με 32 βαθμούς και τοπικά στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 33 βαθμούς και τοπικά στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6, τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-08-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Ειδήσεις σήμερα:


Νίκος Παππάς: Νέο ηχητικό με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απειλεί «θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα»

Χαλκιδική: Η στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο στο λούνα παρκ - «Θα το πάω τέρμα» φώναζε πριν το δυστύχημα ο χειριστής

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Οι αγνοούμενοι ίσως είναι παγιδευμένοι μέσα στο γιοτ, λέει η ιταλική ακτοφυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr