Χαλκιδική: Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του 21χρονου χειριστή του λούνα παρκ

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ - Να αποδοθεί δικαιοσύνη, ζητά η οικογένεια του 19χρονου

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου χειριστή του παιχνιδιού του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μέρος του οποίου έσπασε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 19χρονος.

Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού (περιστρεφόμενα καθίσματα) έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος και νωρίτερα σήμερα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας, που διενεργεί την προανάκριση.

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

O άτυχος 19χρονος από τη Βέροια, ο οποίος παραθέριζε στη Χαλκιδική μαζί με την οικογένεια του βρήκε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ακαριαίο θάνατο.

Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, λέει η οικογένεια του 19χρονου

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο δυστυχώς αμαυρώνει, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες και τους υπεύθυνους της επιχείρησης, αλλά ακόμα και ταυτόχρονα τις τοπικές αρχές. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και στη μνήμη του παιδιού αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας για την ίδια την οικογένεια, είναι να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό θα συμβεί, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος» τόνισε από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Νικολάος Πετρίδης.

«Πέρα των προφανών ευθυνών της επιχείρησης οι οποίες κατά τη θέση της υποστήριξης κατηγορίας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατ΄ ουσίαν πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών και κατά διοικητικών παραγόντων ΟΤΑ οι οποίοι, όχι μόνο αμέλησαν αλλά με τις πλημμέλειες τόσο κατά τη διαχείριση του θέματος όσο - προ βεβαίως του περιστατικού - όσο και σήμερα με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουνε, δείχνουν κατ΄ ουσίαν ότι δε γνωρίζουν και ότι δεν έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε, δυστυχώς, σε αυτό το τραγικό περιστατικό» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Προφανώς και αναφέρομαι στη δημοτική αρχή του Δήμου Κασσάνδρας και όχι μόνο σε αυτήν. Αν ανακύψουν ευθύνες, ενέργειες ή παραλείψεις και τρίτων παραγόντων. Επαναλαμβάνω ότι η εντολή που έχουμε από την οικογένεια είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον του αναλογεί και σε όποιον βαθμό».

Ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρές ευθύνες οι οποίες αναβαθμίζουν τις κατηγορίες σε κακουργηματικού χαρακτήρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Παππάς: Νέο ηχητικό με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απειλεί «θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα»

Χαλκιδική: Η στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο στο λούνα παρκ - «Θα το πάω τέρμα» φώναζε πριν το δυστύχημα ο χειριστής

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Οι αγνοούμενοι ίσως είναι παγιδευμένοι μέσα στο γιοτ, λέει η ιταλική ακτοφυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr