ΕΚΠΑ: Τέσσερις φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών απέσπασαν υψηλές διακρίσεις σε διεθνή διαγωνισμό

ΕΚΠΑ: Τέσσερις φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών απέσπασαν υψηλές διακρίσεις σε διεθνή διαγωνισμό

Στην 6η θέση η Ελλάδα μεταξύ 77 χωρών

ekpa-mathimatika
Κορυφαία επίδοση του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σημειώθηκε σε διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών.

To Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε με ομάδα τεσσάρων φοιτητών στον 31ο Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition), που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Αυγούστου στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας. Σε αυτόν, συμμετείχαν 401 φοιτητές σε 77 ομάδες από 42 χώρες.

Οι φοιτητές Γιώργος Γεωργελές, Δημήτρης Εμμανουήλ, Μανόλης Πετράκης πήραν ο καθένας τους χρυσό μετάλλιο ενώ ο Θέμελης Μαμουζέλος πήρε αργυρό μετάλλιο.

Στον διαγωνισμό συμμετέχει κάθε φοιτητής ατομικά. Στην άτυπη κατάταξη των ομάδων, η ομάδα του Τμήματος Μαθηματικών κατέλαβε την 6η θέση ανάμεσα στις 77 καταγράφοντας την καλύτερη ομαδική επίδοση που είχε το Ε.Κ.Π.Α. σε αυτόν τον διαγωνισμό ως τώρα.

Από το 2007 η συμμετοχή του  Ε.Κ.Π.Α. στον διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών (ΙΜC)

Κλείσιμο
Ο IMC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές, οργανώνεται από το 1994 από το University College London, και συμμετέχουν σε αυτόν κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Ασίας, και της Λατινικής Αμερικής. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες, έχοντας να λύσουν κάθε μέρα 5 προβλήματα μέσα σε 5 ώρες.

Στο πλαίσιο του International Mathematics Competition (IMC) εξασφαλίζεται στους φοιτητές ένα ιδιαίτερα υποστηρικτικό περιβάλλον, προκειμένου οι συμμετέχοντες να ανταποκριθούν στο εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των μαθηματικών προβλημάτων. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν συνομηλίκους τους από κάθε γωνιά της γης και να διερευνήσουν τις διεθνείς προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης στο συγκεκριμένο τομέα.

Σημειώνεται, ότι ο διαγωνισμός παραμένει ουδέτερος απέναντι σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και πολέμους, προάγει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, απορρίπτει κάθε είδους διακρίσεις και καλλιεργεί τον αμοιβαίο σεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των φοιτητών, που λαμβάνουν μέρος σε αυτόν.

Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν στον διαγωνισμό από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα έχοντας κάθε χρονιά σημαντικές επιτυχίες, οι οποίες αποτελούν μαρτυρία για το επίπεδο σπουδών του Πανεπιστημίου και την ποιότητα των φοιτητών του.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Συνεχίζει τις fake αναρτήσεις ο Τραμπ, αποδέχθηκε την ανύπαρκτη υποστήριξη της Τέιλορ Σουίφτ


Χαλκιδική: Μπροστά στα μάτια της μάνας και του αδελφού του σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ

Ιταλία: Ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς που αγνοείται στο ναυάγιο του Παλέρμο γιόρταζε τη δικαίωσή του για υπόθεση απάτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης