Χαλκιδική: Προσωρινά ελεύθεροι αλλά αντιμέτωποι με κακούργημα οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ

Χαλκιδική: Προσωρινά ελεύθεροι αλλά αντιμέτωποι με κακούργημα οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ

Η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία και να ασκηθεί η ποινική δίωξη - Θα πάμε μέχρι τέλους, λέει η οικογένεια του 19χρονου

lunapark-m
Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα, οι δύο συλληφθέντες για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Πρόκειται για τον 21χρονο χειριστή του παιχνιδιού και για τον 58χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία και να ασκηθεί η ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής ισχυρίζεται ότι έπαθε σοκ και ο ιδιοκτήτης είναι πατέρας παιδιών, 35 χρόνια επαγγελματίας και ουδέποτε έχει προκληθεί κάποιο ατύχημα.

O θάνατος του 19χρονου από τη Βέροια, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ήταν ακαριαίος.

Θα πάμε μέχρι τέλους, λέει η οικογένεια του 19χρονου


Κλείσιμο
Στο μεταξύ η οικογένεια του 19χρονου δηλώνει, μέσω του δικηγόρου της, πως «θα πάει μέχρι τέλους» την υπόθεση και θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο δυστυχώς αμαυρώνει, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες και τους υπεύθυνους της επιχείρησης, αλλά ακόμα και ταυτόχρονα τις τοπικές αρχές. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και στη μνήμη του παιδιού αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας για την ίδια την οικογένεια, είναι να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό θα συμβεί, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος» τόνισε από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Νικολάος Πετρίδης.

«Πέρα των προφανών ευθυνών της επιχείρησης οι οποίες κατά τη θέση της υποστήριξης κατηγορίας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατ΄ ουσίαν πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών και κατά διοικητικών παραγόντων ΟΤΑ οι οποίοι, όχι μόνο αμέλησαν αλλά με τις πλημμέλειες τόσο κατά τη διαχείριση του θέματος όσο - προ βεβαίως του περιστατικού - όσο και σήμερα με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουνε, δείχνουν κατ΄ ουσίαν ότι δε γνωρίζουν και ότι δεν έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε, δυστυχώς, σε αυτό το τραγικό περιστατικό» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Προφανώς και αναφέρομαι στη δημοτική αρχή του Δήμου Κασσάνδρας και όχι μόνο σε αυτήν. Αν ανακύψουν ευθύνες, ενέργειες ή παραλείψεις και τρίτων παραγόντων. Επαναλαμβάνω ότι η εντολή που έχουμε από την οικογένεια είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον του αναλογεί και σε όποιον βαθμό».

Ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρές ευθύνες οι οποίες αναβαθμίζουν τις κατηγορίες σε κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δήμαρχος Κασσάνδρας: Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ουδέποτε γνωστοποίησαν τη λειτουργία τους

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, στην οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και παράλληλα τόνισε μεταξύ άλλων πως οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ουδέποτε γνωστοποίησαν τη λειτουργία τους, ως όφειλαν εκ του νόμου, ούτε κατέθεσαν σχετικό φάκελο.

Συγκεκριμένα τονίζει:

«Για το τραγικό γεγονός που συνέβη στο Λούνα-Παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και στοίχισε τη ζωή του δεκαεννιάχρονου Γιάννη εκφάζουμε τόσο εγώ ως Δήμαρχος, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο τη βαθιά μας οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Γνωρίζω ότι καμμιά δήλωση δεν μπορεί να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενόπου αφήνει η ξαφνική και τραγική απώλεια ενός νέου παιδιού. Σήμερα είναι ημέρα πένθους και οδύνης για όλους μας.

Αναφορικά με το τραγικό γεγονός που συνέβη στο λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, εντός της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου μας επισημαίνεται ότι η λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης ήταν εποχική και λάμβανε χώρο σε μισθωμένο ιδιωτικό χώρο. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ουδέποτε γνωστοποίησαν τη λειτουργία τους, ως όφειλαν εκ του νόμου, ούτε κατέθεσαν σχετικό φάκελο, γεγονός που βεβαιώθηκε από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Α.Τ. Κασσάνδρας περί τα μέσα Ιουλίου.

Το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων και Αδειών Καταστημάτων του Δήμου, εντός των νόμιμων προθεσμιών εκκίνησε τις διοικητικές κυρώσεις που αφορούν διαδικασία επιβολής προστίμου και κλήθηκαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης εγγράφως, προς έκθεση των απόψεων τους, όπως ορίζει ο νόμος. Μετά από αυτό, ως Δήμαρχος προέβην σε άμεση σφράγιση της εν λόγω επιχείρησης, σύμφωνα με το υπ’αρίθμ.1020/10469/10 από 20-8-2024 έγγραφο του Α.Τ.Κασσάνδρειας.

Με την δεδομένη αναγνώριση της υπάρχουσας γραφειοκρατίας για την λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων, σε συνδυασμό με την απουσία Δημοτικής Αστυνομίας και της δυσκίνητης διοικητικής διαδικασίαςπου το υπάρχον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο δημιουργεί, ο Δήμος Κασσάνδρας βεβαιώνει ότι, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και των αρμοδιοτήτων του έλαβε και θα λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την πρόληψη και καταστολή παρόμοιων παραβατικών συμπεριφορών.

Τέλος, βεβαιώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση κάθε Αρχής να δώσουμε τις αναγκαίες εξηγήσεις για το τραγικό συμβάν».

Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Παππάς: Νέο ηχητικό με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απειλεί «θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα»

Χαλκιδική: Η στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο στο λούνα παρκ - «Θα το πάω τέρμα» φώναζε πριν το δυστύχημα ο χειριστής

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Οι αγνοούμενοι ίσως είναι παγιδευμένοι μέσα στο γιοτ, λέει η ιταλική ακτοφυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης