Ξέφυγαν οι ληστές και συνελήφθη αυτός που τους μετέφερε

Γείτονες του θύματος που άκουσαν τις φωνές του πρόλαβαν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό που θα φυγάδευε τους δράστες

Περισσότερο πανικοβλήθηκαν οι δυο κακοποιοί που προσπάθησαν να ληστέψουν με την απειλή όπλου έναν 65χρονο σε μια κοινότητα του Δήμου Πολυγύρου στην Χαλκιδική, παρά το υποψήφιο θύμα τους που αντέδρασε και έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Όμως, αντί να μπουν στο όχημα στο οποίο τους περίμενε ένας 67χρονος συνεργός τους σε κοντινό σημείο, οι επίδοξοι ληστές το έβαλαν στα πόδια καταφέρνοντας να ξεφύγουν από τους περίοικους, που είχαν ακούσει τις εκκλήσεις του συγχωριανού τους για βοήθεια και έτρεξαν κοντά του. Έτσι, πρόλαβαν να ακινητοποιήσουν αυτόν που θα φυγάδευε τους δράστες.

Στο χωριό έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στον 67χρονο καθώς, κατά την έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητό του το οποίο κατασχέθηκε, βρήκαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, ένα κατσαβίδι, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και δυο κινητά τηλέφωνα.

Ο 67χροος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Οι αστυνομικοί αναζητούν τους δύο συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.






Ειδήσεις σήμερα:

Σπαραγμός στην κηδεία του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική - Με λευκά λουλούδια στο τελευταίο αντίο

Άφαντοι παραμένουν οι 6 αγνοούμενοι του ναυαγίου στο Παλέρμο - Υπήρχαν ανοιχτά φινιστρίνια που σφράγισαν τη μοίρα τους;

Το ζεύγος Ομπάμα έκλεψε την παράσταση στο συνέδριο των Δημοκρατικών: Η επίθεση στον Τραμπ και το αστείο που ξεσήκωσε το κοινό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr