Ωρωπός: Τραυματίστηκε ένας 6χρονος σε λούνα πάρκ

Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν μήνυση ενάντια στην επιχείρηση

Άλλο ένα περιστατικό τραυματισμού, αυτή τη φορά χωρίς θύματα, έλαβε χώρα σε ένα λούνα παρκ στον Ωρωπό, όπου ένα παιδί έξι ετών τραυματίστηκε σε ένα τραμπολίνο.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκαναν στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού οι γονείς του παιδιού, το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου 2024 ο εξάχρονος μπήκε σε τραμπολίνο, για να διασκεδάσει, αλλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έπεσε και χτύπησε.

Άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού έκανε επιτόπιο έλεγχο στο λούνα παρκ, που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Σκάλας Ωρωπού, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά και οι αρμόδιοι για τον έλεγχο των παιχνιδιών.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε το μερικό σφράγισμα του λούνα παρκ, το οποίο συνεπάγεται το να κλείσει το τραμπολίνο. 

Μιλώντας στο τηλεοπτικό μέσο «Star»,  ο πατέρας του 6χρονου παιδιού κατήγγειλε ότι το παιδί έκανε τραμπολίνο και έπεσε σε κενό ενός μέτρου. «Ούρλιαζε η γυναίκα μου… Άρχισα να τρέχω, έπιασα το παιδί και βγήκαμε από το τραμπολίνο. Αγκαλιαστήκαμε και κλαίγαμε, ούρλιαζε και ο γιος μου και η γυναίκα μου», περιγράφει.



Όσο για την καταγγελία του σε βάρος της επιχείρησης, ο πατέρας επισημαίνει ότι, όταν σημειώθηκε το ατύχημα, δεν υπήρχε στον χώρο κανένας εκπρόσωπος του λούνα παρκ, το οποίο και τον ώθησε στο να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

«Αγκαλιαστήκαμε και κλαίγαμε. Την ώρα που έγινε όλο αυτό δεν υπήρχε εκπρόσωπος του λούνα παρκ. Αποφάσισα να κάνω μήνυση, γιατί όλο αυτό κάπου πρέπει να σταματήσει και να αλλάξει», τόνισε. 

Το λούνα παρκ λειτουργούσε με άδεια - Έλεγχο ζήτησε και ο δήμαρχος

Στο τηλεοπτικό μέσο μίλησε και ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος ενημερώθηκε την Παρασκευή το βράδυ για το περιστατικό και αμέσως έδωσε εντολή στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου να διενεργήσει ελέγχους.

Ο κ. Γιασημάκης τόνισε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν αδειοδοτημένη, ενώ τη Δευτέρα έγινε και αυτοψία από ειδικούς και θα συνταχθεί σχετική τεχνική έκθεση.

Ο ίδιος ζήτησε εξονυχιστικό έλεγχο και από την υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ, όπως είπε, πληροφορήθηκε πως το παιδί είναι καλά στην υγεία του.


Ειδήσεις σήμερα:

Παλέρμο: Βρέθηκε η σορός του μεγιστάνα Μάικ Λιντς και της κόρης του - Συνολικά 5 οι νεκροί, αγνοούνται ακόμη δύο

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αναρτήθηκαν τα 6.211 ονόματα - Δείτε τις λίστες

Βρετανία: Τραγωδία με φωτιά σε σπίτι, με θύματα μια 29χρονη και τρία παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr