Λασίθι: Οικογένεια είχε νάρκες, όπλα, χασισοφυτεία και αρχαία στα σπίτια της

Παράνομες δραστηριότητες κάθε είδους είχαν αναπτύξει ένας πρώην στρατιωτικός, η σύζυγός του και ο γιος τους

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι αποκαλύψεις για τις παράνομες δραστηριότητες που είχαν αναπτύξει ένας πρώην στρατιωτικός, η σύζυγός του και ο γιος τους, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των αστυνομικών για ναρκωτικά. Εκτός από τα χασισόδεντρα που καλλιεργούσαν, βρέθηκαν στα σπίτια τους οπλισμός που περιλάμβανε ακόμη και νάρκες, αλλά και αρχαιότητες.

Οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Λασιθίου εντόπισαν το πρωί της Τρίτης σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου τον 50χρονο και τον 25χρονο γιο του που επέβαιναν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα αντίστοιχα, τους ακινητοποίησαν και έκαναν έλεγχο στα οχήματα, στα οποία βρήκαν εννέα τσιγαριλίκια. Έτσι, τους πέρασαν χειροπέδες και στη συνέχεια συνέλαβαν και την 50χρονη σύζυγο και μητέρα τους.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους, στις αποθήκες και τους περιβάλλοντες χώρους που χρησιμοποιούν, όπου βρέθηκαν αρχικά 14 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης δέκα από τα οποία καλλιεργούσαν οι δράστες με την υδροπονική μέθοδο με ειδικό εξοπλισμό, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 305,21 γραμμαρίων, πέντε φακελάκια με σπόρους κάνναβης, δέκα τρίφτες και δυο ζυγαριές ακριβείας.



Στη συνέχεια, κατασχέθηκαν δυο νομίσματα, πέντε πήλινα τεχνουργήματα και ένα πέτρωμα τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και παραδόθηκαν στην αρμόδια Αρχαιολογική υπηρεσία για να εξεταστούν, να χρονολογηθούν και να εξακριβωθεί η προέλευσή τους.

Στην πορεία των ερευνών, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα πολεμικό οπλοστάσιο που αποτελείτο από έξι χειροβομβίδες, τέσσερις αποσυναρμολογημένες νάρκες με καπάκι και πυροδοτικό μηχανισμό και τμήματα βλήματος, έναν κορμό από βλήμα όλμου, έναν κοινό πυροκροτητή, δυο βραδύκαυστα φυτίλια, τρεις ξιφολόγχες, δυο μαχαίρια, 352 κροτίδες διαφόρων τύπων και ένα ναυτικό καπνογόνο.



Τέλος, κατέσχεσαν τρία αεροβόλα όπλα με διόπτρα, τρίποδο, αμπούλα προωθητικού αερίου και σφαιρίδια, 717 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, καθώς και ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και μια κάνη πολεμικού τυφεκίου που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση μαζί με 11 χρησιμοποιημένους κάλυκες.

Γονείς και γιος παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και παραβάσεις των νόμων περί ειδών πυροτεχνίας και περί προστασίας αρχαιοτήτων, ενώ η Ασφάλεια Αγίου Νικολάου διενεργεί προανάκριση για να εξακριβωθεί αν εμπλέκονται και άλλοι στις παράνομες δραστηριότητές τους.






Ειδήσεις σήμερα:

Ανασύρθηκε νεκρός και ο Μάικ Λιντς από το ναυάγιο στο Παλέρμο - Μόνο η 18χρονη κόρη του παραμένει αγνοούμενη

Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση για 300 νέα λεωφορεία με leasing – Tη Δευτέρα τα πρώτα 30 στους δρόμους

Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη: «Το σπίτι μας έκλεισε, ας μην αναλάμβανε η δήμαρχος αν δεν μπορεί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr