Ξάνθη: Ήταν πάρα πολύ έμπειρος στις πτήσεις, λέει η σύζυγος του 33χρονου που έχασε τη ζωή του κάνοντας παρά πέντε

Είχε πάντα μαζί του εφεδρικό αλεξίπτωτο, αλλά όλα δείχνουν ότι την κρίσιμη στιγμή αυτό δεν άνοιξε - Αύριο θα επέστρεφαν μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους στη Μυτιλήνη

Την ώρα που το νησί της Μυτιλήνης θρηνεί για την απώλεια του Ραφαήλ, ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ πραγματοποιούσε πτήση με το ανεμόπτερό του στην Ξάνθη, συγγενείς και φίλοι του 33χρονου εκπαιδευτή πάρα πέντε μιλούν για έναν έμπειρο χειριστή με εκατοντάδες ώρες πτήσης.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης κάτι δεν λειτούργησε σωστά στον εξοπλισμό με αποτέλεσμα ο 33χρονος να πέσει στο έδαφος από μεγάλο ύψος χωρίς να ανοίξει το αλεξίπτωτό του.

Η σύζυγος του άτυχου εκπαιδευτή μιλά στο protothema.gr και περιγράφει τις συνθήκες της πτήσης αναζητώντας απαντήσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος.


«Ήταν πάρα πολύ έμπειρος στις πτήσεις, 3 χρόνια είχε πετάξει πολλές φορές αλλά μάλλον τώρα είχε κοπεί το φρένο του και δεν άνοιξε το εφεδρικό αλεξίπτωτο. Φάνηκε ότι το πέταξε το αλεξίπτωτο αλλά απλά δεν άνοιξε το πανί και έτσι έπεσε από μεγάλο ύψος. Αν άνοιγε αυτό τώρα θα ήταν κοντά μας. Ο εξοπλισμός ήταν δικός του, τον συντηρούσε αλλά δεν ξέρω τι συνέβη εκεί πάνω. Ίσως μια ριπή ανέμου να έσκισε το πανί. Μπορεί και το φρένο να του κόπηκε πάνω στην απογείωση και να μην το κατάλαβε» λέει η σύζυγος του Ραφαήλ ενώ ο αδελφός της, ο οποίος πετούσε μαζί με το γαμπρό του, τονίζει πως όλα έγιναν επειδή δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο.

«Ξέρω ότι είχε πάει, όπως συνήθιζε να πηγαίνει, να πετάξει και καθώς άρχισε να απομακρύνεται του έκλεισε το πανί. Πιθανώς δεν μπόρεσε να το σώσει και έπεσε απο μεγάλο ύψος. Όσοι ήταν εκεί δεν κατάλαβαν ότι έπεσε ο Ραφαήλ απλά άκουσαν το ασθενοφόρο. Έκλεισε το πανί και ή το εφεδρικό δεν άνοιξε ή πάνω στην ταραχή του δεν το τράβηξε ώστε να ανοίξει» αναφέρει.

Φίλοι και αθλητές του 33χρονου κάνουν λόγο για έναν έμπειρο εκπαιδευτή με αρκετές ώρες πτήσης ο οποίος πάντα φορούσε κράνος και φρόντιζε να έχει μαζί του εφεδρικό αλεξίπτωτο.

Τραγική ειρωνεία πως η μοιραία πτήση ήταν η τελευταία του Ραφαήλ στην Ξάνθη καθώς αύριο θα επέστρεφαν μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους στη Μυτιλήνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα: Οδηγός κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του μέσα σε απορριμματοφόρο στη λεωφόρο Σχιστού

Έχασε τη ζωή του κάνοντας παρά πέντε στην Ξάνθη - Είναι το τρίτο παιδί που πενθεί η οικογένειά του

Ναυάγιο στο Παλέρμο: «Ένας μακρύς κατάλογος λαθών οδήγησε στην τραγωδία» λέει ο κατασκευαστής του μοιραίου ιστιοφόρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr