Φωτιά στο Παγγαίο Καβάλας: Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Μαίνεται η φωτιά στο Παγγαίο Καβάλας για δεύτερο 24ώρο - Επιχειρούν 130 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρο και μέχρι το πρωί θα έχουν προστεθεί ακόμα 80 άτομα πεζοπόρο

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 12:30 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, 22 Αυγούστου, στην περιοχή Αυγό, σε μεγάλο υψόμετρο του όρους Παγγαίου και συνεχίζει να καίει για δεύτερο 24ώρο.







Η πυρκαγιά στην περιοχή  έχει επεκταθεί. Το μέτωπο της πυρκαγιάς το βράδυ της Παρασκευής (23/08) είχε κατέβει πιο κοντά σε χωριά όπως η Μεσορόπη. Ωστόσο δεν απειλεί οικισμούς.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ρίψεις συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ οι επίγειες δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και σύμφωνα με πληροφορίες θα ενισχυθούν.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί κατά πολύ και στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες, με 23 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων και σταδιακά καταφθάνουν στο σημείο 80 άτομα από το πεζοπόρο τμήμα για να συμβάλλουν στην κατάσβεση. 




Από τις βραδινές ώρες χθες είχαν μείνει διάσπαρτες εστίες αλλά με τη δύση του ηλίου οι εναέριες δυνάμεις έπαψαν να επιχειρούν.

Η φωτιά καίει σε δύσβατη δασική έκταση. 


Ειδήσεις σήμερα:

Λινού: Παρέδωσα όλα τα στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis στον Κασσελάκη, θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη


Παλέρμο: Πώς θα γίνει η έρευνα για ανθρωποκτονία για το ναυάγιο - Συγκινητικό μήνυμα της αδελφής της Χάνα Λιντς

Ανδρέας Μπάρκουλης: Η αδημοσίευτη φωτογραφία του με αφορμή τα οκτώ χρόνια από τον θάνατό του


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr