Καιρός: Ενισχυμένο το μελτέμι σήμερα και αύριο - Πού θα δούμε 38άρια

Καιρός: Ενισχυμένο το μελτέμι σήμερα και αύριο - Πού θα δούμε 38άρια

Επιστρέφουν οι υψηλές θερμοκρασίες και τα ισχυρά μελτέμια - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

kairos
Το κύριο γνώρισμα του καιρού σήμερα και αύριο θα είναι το ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο. θα έχει ένταση 6 με 7 μποφόρ.

Δεν θα έχει την ένταση που είχε όταν ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά στον Βαρνάβα, όμως και πάλι ο κίνδυνος γρήγορης εξάπλωσης μιας φωτιάς είναι μεγάλος στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και απαιτείται επαγρύπνηση, όπως ενημερώνει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Το θερμόμετρο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, πιο δροσερές περιοχές οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η βόρεια Κρήτη εκεί μέχρι 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Σήμερα και αύριο πολύ λίγες τοπικές μπόρες, αν σημειωθούν, στα βόρεια ορεινά.

Την Κυριακή θα βρέξει τοπικά και στα δυτικά ηπειρωτικά, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο.

Κλείσιμο
Στην Αττική και Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός έως τουλάχιστον την Κυριακή. Η μέγιστη θερμοκρασία στα δυτικά και στο κέντρο της Αθήνας 37 βαθμοί Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη 35 βαθμοί.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3n2qbb75mgh)


Η αναλυτική πρόγνωση του Δημήτρη Ζιακόπουλου 

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με συνέπεια την επικράτηση βόρειων ανέμων (μελτεμιών) εντάσεως το πολύ 7 μποφόρ στη διάρκεια της ημέρας και στα κανάλια μεταξύ των νησιών του Αιγαίου. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 βαθμούς και η απογευματινή θερμική αστάθεια, που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων ή καταιγίδων, θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Το Σάββατο (24/8), αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα θα συννεφιάσει τοπικά και πρόσκαιρα. Αναφορικά με τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές.

Την Κυριακή (25/8), τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα στη Δ. Ελλάδα και πιθανώς στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα φθάνουν τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τη Δευτέρα (26/8), είναι και πάλι πιθανό να εκδηλωθούν απογευματινοί όμβροι και καταιγίδες στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Την Τρίτη και την Τετάρτη (27 & 28/8), η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από την περιοχή μας θα είναι ασταθής, με συνέπεια την εκδήλωση απογευματινών όμβρων και καταιγίδων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές.  


Ειδήσεις σήμερα:

Άγρια επίθεση Μωραΐτη σε Τσίπρα και Πολάκη: Τόσο λίγοι, τόσο μοιραίοι

Κορινθία: Προφυλακίστηκε ο 17χρονος για τη θρασύτατη ληστεία, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 15χρονος

Πέραμα: Προφυλακιστεός ο 48χρονος που κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του μέσα σε απορριμματοφόρο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης