ΕΛΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σπείρας που είχε ρημάξει σπίτια στα νότια προάστια προσποιούμενοι τους τεχνικούς

ΕΛΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σπείρας που είχε ρημάξει σπίτια στα νότια προάστια προσποιούμενοι τους τεχνικούς

Επέλεγαν ηλικιωμένους τους οποίους παραπλανούσαν, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τους έπειθαν να μπουν στα σπίτια τους

egklimatiki-organosi-arthrou_2
Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 4 ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές από οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές των νοτίων προαστίων Αττικής προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόκειται για τους:

ΑΛΚΟ Γεώργιο του Ιωάννη και της Αρετής γεννηθέντα 15-3-1984 στα Άνω Λιόσια Φυλής Αττικής,

egklimatiki-organosi__7_


Κλείσιμο
ΜΟΥΣΤΑΦΑ Αντώνη του Χρυσοβαλάντη και της Ιωάννας, γεννηθέντα την 28-1-2002 στην Αθήνα,

egklimatiki-organosi__4_


ΡΑΜΜΟ Κωνσταντίνο- Μάριο του Κυριάκου και της Αντωνίας, γεννηθέντα την 19-6-1988 στην Αθήνα,

egklimatiki-organosi__6_


ΣΙΑΜΠΑΝΗ Κωνσταντίνο του Παναγιώτη και της Δωροθέας, γεννηθέντα την 21-1-1989 στην Αθήνα.

egklimatiki-organosi__1_

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη διερεύνηση, ανίχνευση και δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων, που έχουν τελεστεί από τους κατηγορουμένους και τους συναυτουργούς τους σε βάρος και άλλων θυμάτων, την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας καθώς και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920/933 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς δρούσαν

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς και εναλλασσόμενους, ανά περίπτωση, ρόλους μεταξύ των μελών της.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους τη στιγμή που επέστρεφαν στις οικίες τους. Επέλεγαν ηλικιωμένα άτομα τα οποία παραπλανούσαν, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους.

Αφού εξασφάλιζαν την είσοδό στις οικίες και κρατώντας απασχολημένα τα θύματά τους, αφαιρούσαν τεχνηέντως χρηματικά ποσά και τιμαλφή από το εσωτερικό τους. Προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη λεία τους, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τυλίγουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.

Μετά από έρευνες στις οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -350- ευρώ, κινητό τηλέφωνο, καθώς και διάφορα κοσμήματα, τιμαλφή και αξεσουάρ.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -8- περιπτώσεις κλοπών από οικίες ηλικιωμένων στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βουλιαγμένης και της Βούλας. Η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύμη: Το ταχύπλοο με τους μετανάστες εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού, από βολίδα ο θάνατος του 39χρονου

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή άνω των 8,5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου

Ρωσία: Τρομοκράτες του ISIS κράτησαν ομήρους σε «σκληρή» φυλακή - Τους εκτέλεσαν σκοπευτές της εθνοφυλακής, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης