Σύμη: Το ταχύπλοο με τους μετανάστες εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού, από βολίδα ο θάνατος του 39χρονου

Σύμη: Το ταχύπλοο με τους μετανάστες εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού, από βολίδα ο θάνατος του 39χρονου

Το ταχύπλοο που έφυγε από τις τουρκικές ακτές προσπάθησε να διαφύγει και στην συνέχεια εμβόλισε το σκάφος του Λιμενικού - Οι λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές και εν συνεχεία στοχευμένες βολές στον κινητήρα

limeniko-swma-arthrou
Από βολίδα φαίνεται να προήλθε ο θάνατος του 39χρονου μετανάστη κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ανοιχτά της Σύμης όπου ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες από τις τουρκικές ακτές εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα, τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης ύποπτο ταχύπλοο σκάφος. Το σκάφος δεν υπάκουσε στις υποδείξεις των λιμενικών και ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό την διαφυγή του.

Ακολούθησε καταδίωξη με τη χρήση ηχητικών και οπτικών σημάτων, στα οποία το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε, εκτελώντας επανειλημμένα ακραία επικίνδυνους ελιγμούς και εμβολίζοντας το σκάφος του Λιμενικού στην αριστερή πλευρά και συγκεκριμένα πλησίον της θέσης του κυβερνήτη.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό, «προκειμένου αποτραπεί ο άμεσος κίνδυνος για το ΠΛΣ και το πλήρωμά του, πραγματοποιήθηκαν αρχικά προειδοποιητικές βολές χωρίς αποτέλεσμα και ακολούθως στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα που αποσκοπούσαν στην ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Κατόπιν της ακινητοποίησης του σκάφους, διενεργήθηκε έλεγχος επί του ταχυπλόου, από το πλήρωμα του ΠΑΣ, όπου και διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος άνδρας είχε τραυματιστεί θανάσιμα, πιθανόν από βολίδα».

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος:

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης ύποπτο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος.

Το Τ/Χ πολυεστερικό σκάφος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού Λ.Σ. (ΠΛΣ), ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό την διαφυγή του. Ακολούθησε καταδίωξη από το ΠΛΣ, με τη χρήση ηχητικών και οπτικών σημάτων, στα οποία το Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε, εκτελώντας επανειλημμένα ακραία επικίνδυνους ελιγμούς και εμβολίζοντας το ΠΛΣ στην αριστερή πλευρά και συγκεκριμένα πλησίον της θέσης του κυβερνήτη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών του πληρώματος του ΠΛΣ.

Προκειμένου αποτραπεί ο άμεσος κίνδυνος για το ΠΛΣ και το πλήρωμά του, πραγματοποιήθηκαν αρχικά προειδοποιητικές βολές χωρίς αποτέλεσμα και ακολούθως στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα που αποσκοπούσαν στην ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Κατόπιν της ακινητοποίησης του σκάφους, διενεργήθηκε έλεγχος επί του ταχυπλόου από το πλήρωμα του ΠΛΣ, όπου και διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος άνδρας είχε τραυματιστεί θανάσιμα, πιθανόν από βολίδα.

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε με έτερο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Ρόδου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου στη συνέχεια διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

Στο Τ/Χ επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (5 ανήλικοι, 8 άντρες, 1 γυναίκα), ενώ από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί που αναγνωρίστηκαν ως διακινητές, για παράβαση των αρ. 82 και 83 του Ν. 3386/2005, αρ.25 παρ. 1 εδ. β του Ν. 5038/2023 και 306 του Π.Κ. και κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος
».

Ειδήσεις σήμερα:

Παλέρμο: «Είμαστε συντετριμμένοι» - Η ανακοίνωση της οικογένειας Λιντς μετά τον εντοπισμό της σορού της 18χρονης κόρης

Ζεφύρι: Ρομά άρπαξε την αλυσίδα ηλικιωμένου μπροστά στα μάτια του σε δευτερόλεπτα και έγινε... καπνός - Δείτε βίντεο

Κολωνάκι: Διάρρηξη σε διαμέρισμα με λεία κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης