Λέρος: Διασώθηκαν 55 μετανάστες σε δύσβατη περιοχή

Λέρος: Διασώθηκαν 55 μετανάστες σε δύσβατη περιοχή

Το σημείο υπέδειξαν έξι αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν στην περιοχή «Παρθένι»

prosfiges23
Στη διάσωση 55 μεταναστών από δύσβατη περιοχή της Λέρου, προέβησαν χθες το μεσημέρι οι Λιμενικές Αρχές. Το σημείο υπέδειξαν έξι αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν στην περιοχή «Παρθένι».

Στην επιχείρηση που ακολούθησε, συμμετείχε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού καθώς και κλιμάκιο από ξηράς, το οποίο εντόπισε 55 μετανάστες.

Ενας εξ’ αυτών απεγκλωβίστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Συνολικά, εντοπίστηκαν 61 άτομα (35 άνδρες, 10 γυναίκες και 16 ανήλικοι), τα οποία οδηγήθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή.

Κλείσιμο
astynomiko12


Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου για την ύπαρξη αλλοδαπών στην επαρχιακή οδό Παρθενίου Λέρου. Στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Λέρου, εντόπισαν έξι (06) αλλοδαπούς στην ανωτέρω περιοχή, ενώ αιτήθηκαν συνδρομή για τον απεγκλωβισμό των υπολοίπων αλλοδαπών από τη δύσβατη περιοχή πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Μεγαλούδη. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και από κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής από ξηράς, το οποίο εντόπισε επιπλέον πενήντα πέντε (55) αλλοδαπούς. Ένας εξ’ αυτών, απεγκλωβίστηκε από δύσβατο σημείο με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λέρου. Συνολικά εντοπίστηκαν εξήντα ένα (61) άτομα (35 άνδρες, 10 γυναίκες και 16 ανήλικοι) τα οποία οδηγήθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Λέρου».

*Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ένας ύποπτος για την αιματηρή επίθεση με τους 3 νεκρούς σε φεστιβάλ στη Γερμανία

Θρήνος για τον 22χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο με γουρούνα στην Άνδρο - «Δεν φορούσε κράνος», λέει ο πατέρας του

Κουκουλοφόροι μπουκάρουν σε σπίτια στον Διόνυσο αγνοώντας συναγερμούς και γαβγίσματα, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης