Αλυσοδένουν τις θέσεις τους στην άμμο σε παραλία της Χαλκιδικής - Δείτε εικόνες

Αλυσοδένουν τις θέσεις τους στην άμμο σε παραλία της Χαλκιδικής - Δείτε εικόνες

Μετά το «Κίνημα της πετσέτας», ήλθε το «Κίνημα της αλυσίδας» 

chainedchairs-m
Η Χαλκιδική, γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες της, αντιμετωπίζει ένα νέο και ανησυχητικό φαινόμενο. Μετά τα παράπονα για τα beach bar που καταλαμβάνουν τις παραλίες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, και το «Κίνημα της Πετσέτας» που μάχεται για την απελευθέρωσή τους, τώρα νέες καταστάσεις απασχολούν κατοίκους και επισκέπτες. Στην παραλία Ξενία, πολίτες αλυσοδένουν τα προσωπικά τους είδη, όπως καρεκλάκια, ξαπλώστρες, ακόμα και σανίδες SUP, για να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους στην παραλία. Οι σκηνές αυτές θυμίζουν περισσότερο τσιφλίκι παρά δημόσιο χώρο, καθώς οι «δεσμευμένες» θέσεις παραμένουν κατειλημμένες όλο το 24ωρο.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους λουόμενους που βρίσκονται προ εκπλήξεως όταν ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στην παραλία λόγω των «αλυσοδεμένων» αντικειμένων. Παρά τις διαμαρτυρίες, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ενέργεια από τον Δήμο ή τις αρμόδιες Αρχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, αφήνοντας την παραλία σε ένα καθεστώς ανομίας.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι: σε ποιο σημείο θα φτάσει η κατάσταση αυτή αν δεν παρέμβουν οι Αρχές; Η κατάληψη του δημόσιου χώρου με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζει την εμπειρία για όλους, ενισχύοντας τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα με την υπερβολική εκμετάλλευση των παραλιών.

chainedchairs-1
chainedchairs-2
chainedchairs-3
chainedchairs-4
chainedchairs-5
chainedchairs-6
chainedchairs-7
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης