Λάκης Γιακουμής: Πέθανε ο φωτογράφος της κοσμικής Αθήνας

Λάκης Γιακουμής: Πέθανε ο φωτογράφος της κοσμικής Αθήνας

Είχε 40 χρόνια προσφοράς στον χώρο της φωτογραφίας

lakis-giakoumis-0
Ο Λάκης Γιακουμής, ο θρυλικός φωτογράφος της κοσμικής Αθήνας, έφυγε σήμερα από τη ζωή σήμερα, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό στον χώρο της φωτογραφίας και της κοσμικής ζωής της χώρας. Μόλις δύο ημέρες πριν τα γενέθλιά του, στις 17 Αυγούστου, ο Λάκης Γιακουμής εισήχθη εσπευσμένα στην Εντατική Μονάδα του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου, εξαιτίας ενός μικροβίου που προκάλεσε ανησυχία σε όλους τους κοντινούς του ανθρώπους. Εξαιτίας κάποιων επιπλοκών δεν τα κατάφερε και κατέληξε σήμερα . 
Ο Γιακουμής, με περισσότερα από 40 χρόνια προσφοράς στον χώρο της φωτογραφίας, έχει απαθανατίσει με τον φακό του μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας αλλά και διεθνώς. Ανάμεσά τους βρίσκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και μέλη βασιλικών οικογενειών. Είχε μια ιδιαίτερη ικανότητα να αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τη λάμψη και την κοσμικότητα των ανθρώπων που φωτογράφιζε, κάτι που τον καθιέρωσε ως τον κορυφαίο φωτογράφο των ισχυρών της Αθήνας και του διεθνούς jet set. 

giakoumis__andress
Ο Λάκης Γιακουμής με την ηθοποιό Ούρσουλά Άντρες
giakoumis__clinton
Ο Λάκης Γιακουμής με τη Χίλαρι Κλίντον στη Νέα Υόρκη
Κλείσιμο
Ο Λάκης Γιακουμής δεν περιορίστηκε μόνο στη φωτογράφιση προσωπικοτήτων, αλλά έδωσε και ιδιαίτερη έμφαση σε ιστορικά γεγονότα, όπως οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε, συνέχισε να παράγει έργο με πάθος και αφοσίωση, αποδεικνύοντας την αγάπη του για την τέχνη της φωτογραφίας και την ιστορία της χώρας του.
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη στον χώρο της ελληνικής φωτογραφίας. 


Ειδήσεις σήμερα:

Κούρσα ναυτικών εξοπλισμών και μεγαλοστομίες από τον Ερντογάν - «Η αεράμυνά μας θα ξεκινά από τη θάλασσα»

Έφοδος αστυνομικών σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ζόλινγκεν - Νέα σύλληψη για το μακελειό


Αποκρουστικές εικόνες με χιλιάδες νεκρά ψάρια στο λιμάνι του Βόλου – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης