Χαλκιδική: Ο πατέρας του 19χρονου καταγγέλλει συναλλαγές του Δήμου Κασσάνδρας με τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ

Οι δηλώσεις του τραγικού πατέρα μετά το τρισάγιο εις μνήμην του γιου του - Όπως είπε «το μηχάνημα αυτό αγοράστηκε ως σκραπ από τον σημερινό ιδιοκτήτη με σκοπό να μεταφερθεί στη Βουλγαρία για ανακατασκευή, ωστόσο το μηχάνημα παρέμεινε στην Ελλάδα»

Σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τις συναλλαγές του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής με τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, όπου σημειώθηκε ο τραγικός θάνατος του 19χρονου γιου του, προέβη ο πατέρας του θύματος, Γιώργος Καμπαϊλής.

Ο κ. Καμπαϊλής αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν τη σχέση του δήμου με τον 58χρονο επιχειρηματία, που περιλαμβάνουν απευθείας αναθέσεις χωρίς την απαραίτητη έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τα καταθέσει στην εισαγγελία Χαλκιδικής.



Η αποκάλυψη έγινε μετά από τρισάγιο που τελέστηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου, έξω από το μοιραίο λούνα παρκ, με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Καμπαϊλής, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία της δικαιοσύνης στην υπόθεση, υπογραμμίζοντας πως «προσπαθούμε όλοι να καταλήξουμε και να ξεκαθαρίσουμε πλέον, στο ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο». Με αυτή την αναφορά, επισήμανε επίσης πως δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για τις παράνομες δοσοληψίες του δήμου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, τονίζοντας πως τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του είναι επίσημα και προέρχονται από δημόσιες υπηρεσίες.

Δείτε βίντεο, οι καταγγελίες του πατέρα, μετά το 01:20


Επιπλέον, ο τραγικός πατέρας σημείωσε ότι τα έγγραφα αυτά αφορούν απευθείας αναθέσεις του 2021, χωρίς να έχουν υπογραφεί σχετικές αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο, γεγονός που αποκαλύπτει την παρατυπία των συναλλαγών. Τη Δευτέρα ο κ. Καμπαϊλής θα καταθέσει τα έγγραφα στην εισαγγελία Χαλκιδικής, ζητώντας την άμεση παρέμβασή της.

Ο ίδιος προειδοποίησε πως αν η εισαγγελική αρχή δεν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, θα αναγκαστεί να αναλάβει δράση με τον ίδιο τρόπο που παραβιάζουν τον νόμο εκείνοι που τον εκπροσωπούν. «Σας δίνω τον λόγο μου ως πατέρας, πρώτα και μετά ως άνθρωπος, ότι θα λειτουργήσω και εγώ με τον ίδιο τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την οργή και την απογοήτευσή του.



Παράλληλα, ο κ. Καμπαϊλής αποκάλυψε ότι το επικίνδυνο μηχάνημα, στο οποίο συνέβη το δυστύχημα, ήταν μια ιδιοκατασκευή από τη Θεσσαλονίκη, η οποία αγοράστηκε το 2020 από έναν επιχειρηματία στην Κατερίνη, ο οποίος το είχε εγκαταλείψει από το 2010. Το μηχάνημα αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, αγοράστηκε ως σκραπ από τον σημερινό ιδιοκτήτη του λούνα παρκ με σκοπό να μεταφερθεί στη Βουλγαρία για ανακατασκευή. Ωστόσο, αντί να γίνει αυτό, το μηχάνημα παρέμεινε στην Ελλάδα, όπου από το 2020 λάμβανε βεβαιώσεις από μεγάλες εταιρείες για την αξιοπιστία του, χωρίς όμως αυτές οι βεβαιώσεις να είναι αξιόπιστες. Ο κ. Καμπαϊλής, μέσα από τις δηλώσεις του, αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει μια αλυσίδα παρατυπιών και παραλείψεων που οδήγησε στο τραγικό συμβάν, γεγονός που ενισχύει την αποφασιστικότητά του να αναζητήσει δικαιοσύνη για τον θάνατο του γιου του.

Ειδήσεις σήμερα:

17 Αυγούστου 1944, το «Μπλόκο της Κοκκινιάς»: Ποιοι το έστησαν και πόσα ήταν τα θύματα

Κλέλια Ανδριολάτου: Ποζάρει ξαπλωμένη στα βράχια στις διακοπές της

Live your myth in Ψίμυθος: Το ελληνικό νησί του... Twitter που τρελαίνει τους «επισκέπτες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr