Αδίστακτος τοκογλύφος εκβίαζε επιχειρηματία με απειλές

Αδίστακτος τοκογλύφος εκβίαζε επιχειρηματία με απειλές

Πήρε πίσω στο… τετραπλάσιο τα χρήματά του αλλά δεν σταμάτησε εκεί, αφού υποχρέωσε το θύμα του να αγοράσει ακόμη και αυτοκίνητα για λογαριασμό του

xeiropedes_ilikiomenos
Επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια έπινε το αίμα ενός επιχειρηματία από τη Λάρισα που είχε την ατυχία να πέσει στα δόντια του ένας «καρχαρίας», ο οποίος του δάνεισε χρήματα και τα πήρε πίσω στο… τετραπλάσιο. Όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά με απειλές τον υποχρέωνε να συνεχίζει να πληρώνει και να αγοράζει ακόμη και αυτοκίνητα για λογαριασμό του.

Το θύμα αντιμετώπιζε έλλειψη ρευστότητας στην επιχείρησή του και το 2020 δανείστηκε από τον τοκογλύφο 5.000 ευρώ, συμφωνώντας να καταβάλλει 1.000 ευρώ κάθε μήνα ώσπου να επιστρέψει το ποσό. Τους επόμενους μήνες, ο επιχειρηματίας κατέβαλε συνολικά 4.000 ευρώ ως αλλά δεν μπορούσε να επιστρέψει το αρχικό κεφάλαιο. Προσπαθώντας, μάλιστα, να επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, δανείστηκε ως την άνοιξη του 2021 άλλα 45.000 ευρώ με μηνιαίο τόκο 10% και τους επόμενους μήνες κατέβαλε συνολικά 39.000 ευρώ ως τόκους.

Όμως, ο τοκογλύφος αντέδρασε με απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας στην αδυναμία του επιχειρηματία να ξεπληρώσει όλους τους τόκους και το αρχικό ποσό και, ως τον περασμένο Μάιο, τον εξανάγκασε να αγοράσει δύο οχήματα που χρησιμοποιούσε ο ίδιος καταβάλλοντας μέρος της αξίας τους και να νοικιάσει για λογαριασμό του άλλα πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα, αλλά και να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές για την σύζυγό του χωρίς να εργάζεται στην επιχείρησή του.

Έχοντας πληρώσει συνολικά 231.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και άλλα 72.333 ευρώ μέσω της ενοικίασης των αυτοκινήτων, ο επιχειρηματίας δεν άντεξε άλλο και κατέφυγε στην Ασφάλεια, όπου ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν 1.000 ευρώ που θα έδινε ως τόκο στον “καρχαρία” και, το πρωί του Σαββάτου, έστησαν ενέδρα στην πόλη της Λάρισας όπου θα τον συναντούσε.

Κλείσιμο
Μόλις ο τοκογλύφος παρέλαβε τα χρήματα, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και στην κατοχή του κατασχέθηκαν άλλα 4.405 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα. Άλλα 17.000 ευρώ βρέθηκαν κρυμμένα στο χώρο αποσκευών του Ι.Χ. αυτοκινήτου με το οποίο πήγε, ενώ στο σπίτι του και την αυλή του βρέθηκαν 122 φυσίγγια και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, ενώ κατασχέθηκαν και τα δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα που του είχε αγοράσει το θύμα.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται σε βάθος και προς πολλές κατευθύνσεις, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι είχε δανείσει χρήματα και σε άλλους με τοκογλυφικούς όρους.





Ειδήσεις σήμερα:

Το νέο επίδομα ανεργίας ανακοινώνεται στη ΔΕΘ - Πυκνές συσκέψεις Μητσοτάκη

Νέα «τελεσίγραφα» από την ΑΑΔΕ για το IRIS και ακολουθεί πρόστιμο 1.500 ευρώ!

Με πτώση της θερμοκρασίας και μπόρες ξεκινάει η εβδομάδα - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης