Κλεμμένο κινητό οδήγησε σε ζευγάρι με 16 κλοπές σε όλη τη χώρα

Κλεμμένο κινητό οδήγησε σε ζευγάρι με 16 κλοπές σε όλη τη χώρα

Το στίγμα του κινητού οδήγησε στον εντοπισμό ενός 32χρονου Αλβανού και μιας 26χρονης Ελληνίδας

Iwannina-Xalkidiki-klopes
Ξενοδοχεία, Airbnb και άλλα τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα έβαζε στο μάτι ένα ζευγάρι «ποντικών» που είχαν διαπράξει 16 κλοπές σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Έκαναν, όμως, το λάθος να κρατήσουν ένα κλεμμένο κινητό, το GPS του οποίου οδήγησε στα ίχνη τους τους αστυνομικούς.

Το στίγμα του κινητού, το οποίο είχε κλαπεί από περιοχή της Νέας Καλλικράτειας στην Χαλκιδική, εντόπισαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος να εκπέμπεται στην περιοχή Αμφιθέα των Ιωαννίνων και το βράδυ της Παρασκευής το ακολούθησαν μαζί με συναδέλφους τους της Ασφάλειας Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να συλλάβουν έναν 32χρονο Αλβανό και μία 26χρονη Ελληνίδα που το είχαν μαζί τους.

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε το ζευγάρι, βρέθηκε πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, τιμαλφών και ταξιδιωτικών εγγράφων που προέρχονταν από διαρρήξεις ή κλοπές από ανασφάλιστα σημεία. Αναλυτικά, από την περασμένη Δευτέρα ως την Παρασκευή, το ζευγάρι είχε διαπράξει τρεις κλοπές στις 17 Αυγούστου στο Ναύπλιο, 12 σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Νέας Καλλικράτειας στην Χαλκιδικής και άλλη μια στην πόλη των Ιωαννίνων, με τη λεία τους να ξεπερνά σε αξία τα 40.000 ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε από τους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκε, ενώ η έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων συνεχίζεται για τον εντοπισμό των δικαιούχων των υπόλοιπων. Το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατασχέθηκε μαζί με 1.650 ευρώ και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Ειδήσεις σήμερα:

Το νέο επίδομα ανεργίας ανακοινώνεται στη ΔΕΘ - Πυκνές συσκέψεις Μητσοτάκη

Νέα «τελεσίγραφα» από την ΑΑΔΕ για το IRIS και ακολουθεί πρόστιμο 1.500 ευρώ!

Με πτώση της θερμοκρασίας και μπόρες ξεκινάει η εβδομάδα - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης